Sari la conținut

Bei pentru doi!

Putine femei stiu este ca, in cursul celor noua luni de sarcina, volumul de lichide al organismului creste cu pana la 7-8 litri. In consecinta, este mai mult decat necesar sa bei pentru doi.

In perioada sarcinii organismul acumuleaza lichide (pentru dezvoltarea fatului si pentru formarea lichidului amniotic), asa ca femeia insarcinata are nevoie de o foarte buna hidratare. Toate acestea fac ca necesarul hidric al femeii insarcinate sa creasca inca de la inceputul sarcinii, dar si treptat, pe parcursul evolutiei acesteia.

Ce apa bei?

Ideala este apa slab mineralizata,care sa contina depozite uscate sub valoarea de 500 miligrame la un litru. Deci cea mai buna cale este sa citesti si sa compari etichetele apelor minerale pe care le gasesti in magazine.

Si compozitia apei este foarte importanta. In perioada de sarcina ai nevoie de mult calciu, de cantitati sportite de magneziu. Spre exemplu necesarul de magneziu al femeii insarcinate, la inceputul trimestrului trei de sarcina este de 480-500 de miligrame pe zi, in timp ce necesarul de calciu creste pana la 1200 de miligrame pe zi.

Pe termen scurt, nitritii si nitratii se combina cu hemoglobina din sange formând asa numita met-hemoglobina. In felul acesta, este impiedicat transportul de oxigen spre celule. In cazul gravidelor, situatia devine extrem de periculoasa. “Lipsa oxigenului in perioada embrionara dezvolta riscuri mari pentru sanatatea nou-nascutului, in special pentru dezvoltarea corecta a organelor si, in special a sistemului nervos“, spune prof dr. Gh. Mencinicopschi.

Din pacate, in Romania legea este extrem de permisiva. Ea permite un maxim admis de 50mg/l continut de nitrati in apele minerale imbuteliate, in timp ce medicii pediatri din intreaga lume considera valoarea mult prea ridicata, prezentand un risc major in special pentru sugari si copii mici. Acestia sustin ca o apa pura este apa care contine maximum 10 mg/l nitrati.



Daca compari diferite marci de apa imbuteliata o sa observi diferente esentiale, mai ales in ceea ce priveste cantitatea de nitrati. Iar in cele mai multe cazuri aceasta informatie nu apare deloc.

Alegerea celei mai bune ape, sta in puterea ta! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa citesti etichetele si sa alegi apa minerala imbuteliata care are cel mai mic continut de nitrati, adica apa cea mai pura. In felul acesta te protejezi pe tine si iti protejezi cu adevarat copilul.

O apa curata si pura, fara nitriti este esentiala pentru un inceput bun in viata. Acesta este motivul pentru care noi sustinem legea apei. Afla mai multe de de aici.  

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!