Sari la conținut

Beneficiile înotului, în timpul sarcinii

Înotul în timpul sarcinii este o opțiune sănătoasă pentru a face exerciții fizice. Spre deosebire de alte sporturi mai obositoare, înotul este o activitate fizică destul de ușoară, care este favorabilă sarcinii.

Atâta timp cât viitoarele mămici au acordul medicului, înotul este recomandat încă din primul trimestru de sarcină.

Iată care sunt beneficiile înotului, în timpul sarcinii:

Reduce durerile de spate

Înotul este un sport care reduce semnificativ greutatea copilului pe coloana vertebrală a mamei. În timpul activităților acvatice, indiferent dacă este vorba de înot sau aerobic pe apă, gravitația dispare și greutatea ta este susținută de apă. Acest lucru îți permite să faci mișcări fără a pune greutate pe coloana vertebrală și pe articulații.

► Citește și: Exercițiile fizice în timpul sarcinii pot reduce riscul de diabet gestațional

Beneficii pentru corpul tău

Înotul regulat și cu moderație este una dintre cele mai bune activități pentru arderea caloriilor. În plus, relaxează corpului și îmbunătățește tonusul muscular.

Ameliorează stresul și contracția musculară

Masajul constant pe care îl creează apa asupra corpului le permite viitoarelor mame să reducă stresul. Trebuie să reții faptul că retenția de apă este un simptom obișnuit în timpul sarcinii. Acest lucru poate duce la umflarea mâinilor și picioarelor. Multe femei se confruntă cu retenția de apă, în timpul sarcinii. Înotul este o activitate foarte relaxantă, care îți permite să îți întinzi brațele și picioarele. Acest lucru ameliorează tensiunea musculară.

► Citește și: Este sigur bronzul, în timpul sarcinii?

Te vei simți mai ușoară

Viitoarele mămici care aleg să înoate în timpul celor 9 luni de sarcină își ajută corpul să se simtă mai bine. Acest lucru trebuie făcut în mod conștient și sub îndrumarea și controlul strict al unui medic. Printre altele, înotul reduce balonarea și ajută viitoarele mame să se simtă mai ușoare.

► Citește și: Durerea de spate în timpul sarcinii. De ce apare și cum o putem ameliora

Beneficii psihologice

Viitoarele mămici care aleg înotul ca și activitate fizică se bucură și de beneficii psihologice. Acest sport ameliorează stresul și tensiunea și oferă o evadare din problemele vieții de zi cu zi.

Prin urmare, înotul nu contribuie doar la bunăstarea fizică, ci și la bunăstarea psihologică a viitoarei mămici.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!