Sari la conținut

Cartofi la cuptor cu broccoli si ardei rosu

Cartofii sunt o alegere excelenta in primul trimestru si chiar in perioada dinainte de sarcina atunci cand ai nevoie de acid folic si fier. Coaja cartofilor (pe care noi mereu o aruncam) este comestibila si este o sursa bogata de acid folic. Daca freci cartofii foarte bine inainte de a-i gati, nu trebuie sa ii cureti de coaja. Broccoli este o alta sursa buna de acid folic dar si de fibre. Branza si smantana adauga calciu la acest fel de mancare si ardeiul rosu este bun pentru vitamina C pe care o contine.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari nedecojiti
  • Sare pentru presarat

Pentru umplutura

  • 1 cana de broccoli tocat marunt
  • 1 cana de ardei gras rosu tocat marunt
  • 1 lingura de unt
  • 2 lingurite de usturoi tocat marunt
  • 1 1/2 lingurita de ardei iute verde tocat marunt
  • 1/4 ceasca de smantana proaspata
  • Sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
  • 3/4 cana branza rasa mozzrella sau branza topita

 

Cum se face

  • Se incalzeste untul intr-o tigaie larga de teflon, se adauga broccoli, ardei rosu, usturoi si ardei iute verde. Gateste la foc mediu timp de 2 pana la 3 minute.
  • Adauga smantana proaspata, sare si piper si fierbe la foc mediu timp de 2 minute. Scoate de pe flacara.
  • Adauga branza mozzarella si amesteca bine.
  • Imparte in 8 parti egale si pune deoparte.
  • Taie fiecare cartof fiert in 2 jumatati orizontale.
  • Scobeste jumatatile de cartofi, folosind o lingura.
  • Se presara putina sare peste fiecare jumatate de cartof si se completeaza  cu o portie de umplutura.
  • Pune cartofii pe o tava de copt si coace in cuptorul preincalzit la 200 ° C timp de 5 pana la 7 minute sau pana cand branza se topeste.
  • Serveste imediat.

 

Sursa foto: www.tarladalal.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!