Sari la conținut

Ce îţi trece prin cap când alegi numele copilului

Exceptând cazul în care eşti una din acele rare persoane care au visat numele copilului din prima noapte de sarcină sau poate l-au aflat încă din copilărie, când puneai nume la păpuşi, atunci să alegi numele bebeluşului este printre cele mai complicate lucruri.

Pare să fie ceva extrem de serios, dar de fapt e totul numai impresie...

Pasul 1

Te uiţi pe o listă (poate că ai dat din întâmplare peste ea, poate că ţi-a recomandat-o o prietenă, poate era a sitului tău favorit): îmi place şi asta, şi asta, şi asta....Lucrurile par să meargă în direcţia bună. Faci o listă mai mică. 

Pasul 2

Mai adaugi la listă, ai mai auzit şi alte nume care îţi plac. Şi tatăl vine cu idei. Vin şi bunicii. Unele oribile. Unele nu sună aşa de rău. Mai întrebi şi la serviciu. Lista a devenit imensă. Şi parcă nici nu sunt chiar aşa de frumoase. Oricare dintre ele.

Pasul 3

Poate că am nevoie de ceva unic. Anabela, Eusebiu. Hm... parcă nu.

►Citește și Nume fete – cele mai frumoase nume de fete

Pasul 4

Poate că îţi trebuie de fapt un nume clasic. Ana. Mihai. Dar... ştii deja cinci persoane care se numesc Ana sau Mihai. Copilul tău este special. Nu poate să aibă un astfel de nume. Şi nici măcar nu îţi plac 4 din cele 5 Ana pe care le ştii. Şi nu îmi place cum este numele de alint. Dacă-l va striga toată lumea Misu? Am avut un unchi pe care îl chema Misu şi nimeni nu îl suportă. Acum este mort. Br... este de rău augur să-i spun Misu.

Pasul 5

Până la urmă nu contează numele! Sănătos să fie copilul, văd eu cum îi spun când se naşte. Până la urmă văd eu, mai sunt câteva luni.

►Citește și Nume băieți – cele mai frumoase nume de băieți

Pasul 6

Dar dacă m-aş gândi la semnificaţie şi nu la cum sună? Să-i spun David pentru că va fi frumos şi curajos? Sau Maria pentru că este atât de încărcat de semnificaţii încât parcă ai purta o coroană pe cap? Hai să mai fac o listă.

Pasul 7

Urăsc lista asta. 

Și tot așa... Voi cum aţi reuşit să alegeţi numele?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!