Sari la conținut

Elasticitatea pielii în timpul sarcinii. Cum te ferești de vergeturi?

Toată lumea ştie că sarcina creşte mult riscul apariţiei vergeturilor. Şi că în mare parte totul este genetic. Asta nu înseamnă însă în niciun caz că nu trebuie să faci nimic. Bravo lor, celor care au pielea foarte elastică din naştere. Dacă însă acesta nu este şi cazul tău trebuie să o ajuţi să facă faţă presiunilor puse de o sarcină.

Nu vă voi vorbi acum despre creme şi uleiuri, ci despre alimentaţie. Pentru că până la urmă suntem ceea ce mâncăm, iar tu poţi alege acele alimente care îmbunătăţesc elasticitatea pielii.

 

Fără îndoială, pe primul loc se afla gelatina. Ea ajuta la formarea colagenului. Şi îmbunătăţeşte şi imunitatea, dar şi calitatea somnului. Chiar trebuie să o incluzi în dietă.

Din fericire nu este deloc dificil, este suficient să faci o supă tradiţională de pui sau de vită. Atenţie, trebuie incluse şi oasele, pentru că de aici vine substanţa atât de bună pentru sănătatea noastră. Mai poţi întâlni gelatina în comerţ şi sub formă de pudră, folosită mai ales pentru a face dulciuri. Este foarte important însă cum a fost ea obţinută şi cel mai adesea este recomandat să o eviţi. Ai putea însă să produci în casa zeamă de oase şi să pui câte un cubuleţ în diverse preparate.

Hidratarea. Şi iată că îţi voi reaminti să nu uiţi să bei suficientă apă. Ar trebui să bei între 8 şi 12 pahare de apă zilnic, pentru că necesarul de apă în sarcina este foarte mare şi este posibil ca apa pe care o bei să nu mai ajungă şi pentru a menţine elasticitatea pielii. Dacă te simţi obosită, ai dureri de cap sau buzele uscate atunci foarte probabil nu bei suficientă apă.

Vitamina C este de asemenea folosită de corp pentru a forma colagenul. În plus, ea reduce şi efectul radicalilor liberi, care îţi îmbătrânesc pielea şi o lipsesc de elasticitate. Din fericire, alimentele care conţin multă vitamina C nu sunt greu de găsit. În top nu se afla citricele, aşa cum te-ai aştepta ci: ardeii graşi, pătrunjelul, conopida, cartofii, morcovii, spanacul, varză. Sau, dacă preferi fructe, atunci află că strugurii, piersicile, cireşele, zmeură sunt foarte indicate.

►Citește și Alimente interzise în sarcină, sfaturi de la nutriționist

 Zinc. Lipsa de zinc din organism determină apariţia vergeturilor. Zincul are proprietăţi antioxidante şi este implicat în producerea de colagen. Din fericire, multe dintre alimentele pe care le consumăm în mod constant conţin zinc: puiul, vită, ouăle, nucile, legumele, cerealele integrale.

 Cu alte cuvinte: găteşte în casă, foloseşte legume şi carne (cu tot cu os), bea multă apă şi mănâncă variat şi echilibrat. Multe aspecte ale sănătăţii tale, dar şi ale sănătăţii bebeluşului depind de asta.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!