Sari la conținut

Ce se întâmplă cu organele din corpul unei femei gravide? (VIDEO)

Dacă transformările prin care trece corpul unei femei sunt spectaculoase din exterior, imaginează-ți ce se întâmplă în interior. În cele nouă luni, pe măsură ce fătul creşte, organele interne ale mamei sunt supuse unei presiuni din ce în ce mai mari. O animaţie realizată recent de oamenii de ştiinţă arată ce se întâmplă cu unele organe din corpul mamei în tot acest timp.

În timpul sarcinii, fetusul creşte de la o lună la alta şi are nevoie de un spaţiu din ce în ce mai generos, pentru a se dezvolta. O animaţie expune modul în care cresc plămânii unei mame, se modifica intestinele, iar vezica devine “strivită” în timpul sarcinii. Aceasta este rezultatul activităţii Muzeului de Ştiinţă şi Industrie din Chicago, purtând denumirea sugestivă Make Room for Baby. (fă loc bebeluşului) şi urmăreşte modul în care care organele interne fac sacrificii de adpatare pe parcursul sarcinii (toate cele 40 săptămâni).

Uterul creşte în dimensiuni, iar organele genitale se vascularizează şi se pigmentează. Colul, vaginul şi vulva devin violacee, iar secreţia vaginală - mai abundenţă. Şi sânii suferă modificări ale pigmentaţiei, vasele de sânge devin vizibile, se dezvoltă glanda mamară pentru lactaţie. Se formează lichidul amniotic şi placenta, cea din urmă secretând hormoni de estrogen şi progesteron vitali în sarcina. Şi masă corporală se modifică, femeia însărcinată luând în greutate 10-14 kilograme în timpul celor nouă luni.

►Citește și Cum se formează un pui de om. Proiectul fotografic care a durat 10 ani

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!