Sari la conținut

Cea mai tanara mama

Desi varsta ei exacta este discutata, ea este estimata la aproximativ 5 ani (pubertate precoce). Doamna Medina a relatat unui reporter de la “National Enquirer” dupa multi ani ceea ce stia despre acest copil care a fost crescut ca si un frate, ca s-a nascut din corpul ei, dar ca ea nu a inteles prea bine semnificatia acestui lucru inainte de 11 ani.

Gerardo, numit asa dupa doctorul care a efectuat cezariana, a aflat la varsta de 10 ani ca Lina este mama lui. Ea s-a casatorit la varsta de 18 ani, a avut apoi doua fiice si a murit dupa un atac de cord pe care l-a avut la 40 de ani.

Totusi, pubertatea precoce este foarte rara. Varsta primei menstruatii si a ovulatiei a scazut apreciabil, astfel incat menarha apare acum la aproximativ 12,3 ani. Precocitatea pubertatii in timpurile contemporane se explica prin imbunatatirea nutritiei si ingrijirilor medicale. O consecinta a acesteia si probabil si a cresterii libertatii sexuale este prezenta in numeroase servicii de obstetrica a sarcinii la varste mici.

Precocitatea vietii sexuale a adolescentilor este influientata de: mediatizarea erotismului, migrarea tinerilor din zonele rurale in cele urbane in cautare de lucru si nivel de viata crescut, ruperea relatiilor directe cu familia si cu obiceiurile traditionale, insusirea tabagismului, abuzului de alcool si al drogurilor.

Dr. Lucia Balea
Dr. Georgeta Lupu
Dr. Roxana Gabriela Cislianu

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!