Sari la conținut

Cele mai ciudate recorduri de sarcină și de bebeluși

Știți prea bine că noi, mămicile suntmamica.ro, susținem întotdeauna că sarcina și nașterea ni se par fascinante. Nu contenim niciodată să ne minunăm în fața tuturor schimbările pe care le implică sarcina, a curiozităților care se petrec în organismul uman timp de 9 luni și a emoțiile care se transmit chiar și vizionând nașterea printr-un. Dar se pare că există chiar ceva mai mult de-atât: recorduri uluitoare, de necrezut, legate de sarcină și de bebeluși. Puneți-vă centurile, pentru că decolăm!

O femeie din Rusia, cunoscută ca și Soția lui Fedeor Vassilyev, a adus pe lume, în secolul al 18-lea, 69 de copii, prin numai 27 de sarcini. Nu faceți calcule în zadar, vă spunem noi: 16 perechi de gemeni, 7 de tripleți și 4 de cvadrupleți.

Unul dintre cele mai neplăcute recorduri este acela de „Cea mai tânără mamă din lume”. Lina Medina a devenit mamă pentru prima dată la... 5 ani! Da, ați citit bine! C I N C I ani! Era din Peru, a născut în 1939, iar tatăl copilul era chiar... tatăl fetei. Acesta s-a prezentat cu fetița la spital, pe motiv că prezintă dureri abdominale, iar medicul a descoperit că fetița, care de peste 3 ani avea menstruație, era gravidă. Tatăl fetiței și al... copilului a fost arestat pentru incest. Conform Guiness Book, copilul cu cea mai mare greutate la naștere a avut 10.8 kg. Din păcate, nu a supraviețuit, decedând la doar 11 luni.

Cel mai mic nou născut prematur care a supraviețuit a avut 240 grame la naștere și o lungime de 25.4 cm. Fetița s-a născut în septembrie 2004, împreună cu sora ei geamănă, după doar 26 de săptămâni de stat în burtica mamei. După patru luni, micuțele au fost externate.

Cvadrupleții Preana, Audreana, Natalie și Melody Khamsa au fost născute puțin după miezul nopții, la 27 martie 2002, în California. Curios este că micuțele sunt gemene identice, născute dintr-un singur ou fertilizat de un singur spermatozoid. Deși există aproximativ 500 de seturi de cvadrupleți născuți în SUA în fiecare an, oficialii spitalului estimează că nașterea cvadrupleților identici se va întampla doar o dată la 11 milioane de nașteri.

Cea mai lungă sarcină a durat 375 zile. Wang Shi din China susține că a rămas însărcinată în februarie 2015 şi apoi a mers la spital cu soţul ei, Kang Zhiwei, nouă luni mai târziu, aşteptând să nască. Doar că medicii din provincia Hunan, China Centrală, i-a spus că nu poate să nască, invocând o placentă aparent subdezvoltată. Așa se face că sarcina femeii a ajuns la termen după 12 luni 10 zile. Un astfel de caz este posibil, dar are loc numai o dată la 200 de naşteri.

Cel mai mic interval între două nașteri a fost de 208 zile și acest record este deținut de Jayne Bleackley care a adus pe lume doi copii, un băiat pe 3 septembrie 1999, iar pe 30 martie 2000 a adus pe lume o fetiță. 

Primul bărbat care a născut - În iunie 2017, primul bărbat însărcinat, Thomas Beatie, a dat naștere fetiței Tracy Lagondino în America. Omul de treizeci și patru de ani a fost desemnat ca o fată la naștere și a avut o schimbare a sexului în urmă cu 10 ani, primind tratament hormonal și eliminând sânii. Și-a păstrat organele reproductive, deoarece soția lui Nancy a  suferit o histerectomie în anii 1980.

Sursa foto: Pixabay

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!