Sari la conținut

Cele mai frumoase momente din sarcină. Etapele de neuitat

Perioada sarcinii este deosebită pentru fiecare viitoare mamă. Că sunt probleme de sănătate şi trebuie să stai la pat sau că te simţi mai frumoasă şi mai înfloritoare ca oricând - oricum ar fi, este minunat. Nu oricând şi nu oricine are şansa să simtă o inimioară bătând şi crescând în propria burtică, aşa că trebuie să ne bucurăm de fiecare etapă dintre cele 9 luni, pentru că nu le experimentăm de prea multe ori în viaţă. Iată ce momente îţi vor rămâne sigur întipărite în memorie şi în inimă, când îţi vei aminti de perioada sarcinii.

A doua liniuţă vizibilă – Că îţi tremură mâinile şi începi să plângi de emoţie, că te încearcă un sentiment de neîncredere, de teamă şi de puternic entuziasm – nu ai cum să uiţi a doua liniuţă niciodată! Este cel mai mic detaliu care îţi va schimba pentru totdeauna viaţa. O simplă liniuţă…

Primele simptome ale sarcinii – Durerile de sâni din timpul nopţii, greaţa pe care o simţi când te speli pe dinţi, pofta de căpşuni în mijlocul iernii… ehe… aşa se scriu poveştile reale pentru copilul ce va să vină!
Prima bătaie de inimă – Nu se compară nimic cu imaginea şi sunetul inimioarei bulgăraşului din pântecul tău. Da, există o altă viaţă în tine, tu îi eşti casă şi asta e miraculos!

Răspândirea veştii – Poate că da, unul dintre cele mai frumoase momente este când îţi anunţi părinţii că ai fost cerută de soţie de bărbatul iubit, dar să îi anunţi că vor fi bunici? Strălucirea niciunui diamant din lume nu ar putea egala sclipirea din ochii lor.

Dezvăluirea sexului – Crezi că vei dormi bine cu o seară înainte de a afla sexul copilului tău? Nici gând… urmează ca medicul să te anunţe dacă din acel moment şi până la sfârşitul vieţii vei fi mamă de băiat sau de fată, iar asta… asta îţi agită milioane de fluturi în stomac.

Alegerea numelui –  Nu e nimic mai satisfăcător decât momentul în care tu şi partenerul spuneţi: Gata, asta e! E perfect! Acel moment în care faceţi click şi ştiţi că numele pe care l-aţi ales e perfect! Plus că… va veni un moment în care piciul vă va lua de mânuţă şi vă va întreba: Dar cum mi-aţi ales voi mie numele acesta? Cine l-a vrut? Sigur nu veţi sta prea mult pe gânduri, pentru că aşa ceva nu se uită. Este o decizie ce implică destul de multă responsabilitate, spunem noi…

Primele contracţii – Da, bebe vine şi acum ştii: totul e real! Bebeluşul pe care până acum doar ţi l-ai imaginat este pe cale să vină pe lume! Chiar se întâmplă! În doar câteva ore vei fi mamă şi asta nu are cum să îţi facă inima să bată de parcă ar ieşi din piept. Mult succes, viitoare mamă!

Sursa foto: Unsplash
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!