Sari la conținut

Copilul tău va fi stângaci ori dreptaci? Află răspunsul la ecografie!

Cât de uimitoare sunt ecografiile? Mai ales în timpul sarcinii. Nu doar că îți pot dezvălui genul copilului sau eventualele anomalii, ci îți pot arăta în timp real ce face puiul care crește în pântecele tale. Însă, ultrasunetele îți pot arăta mult mai mult. De exemplu, dacă prichindelul tău va fi stângaci ori dreptaci.

Din 1942, când s-a realizat prima ecografie din lume, și până acum, tehnologia investigării cu ultrasunete a evoluat fantastic. Mai ales în ce privește urmărirea unei sarcini. Deși au trecut vreo 75 de ani de la prima investigație de gen, oamenii de știință abia acum și-au dat seama ce altceva mai poate dezvălui o ecografie în timpul unei sarcini, nu doar genul pruncului și posibile anomalii. Ce anume?

Până acum, se știa că abia după vârsta de 1 an poți spune despre un copil că este stângaci ori dreptaci cu adevărat, deși primele semne ar apărea după 6 luni. Însă, potrivit unui studiu publicat în Elife Journal lucrurile nu stau chiar așa.

►Citește și În pântece: 9 luni miraculoase transpuse în doar 4 minute (VIDEO)

Dacă până acum se credea că acest lucru are legătură cu dezvoltarea creierului, potrivit oamenilor de știință din Olanda și din Africa de Sud totul ține de formarea coloanei vertebrale. Cercetătorii au analizat prin intermediul ecografiilor expresiile genelor de la nivelul coloanei din săptămâna 8 de sarcină până în săptămâna 12 și au observat diferențe semnificative în partea dreaptă a coloanei care controlează mișcările brațelor și picioarelor.

Potrivit studiului, din săptămâna 13 de sarcină se poate stabili dacă fătul va fi stângaci ori dreptaci, în funcție de degețelul pe care îl suge. Astfel, înainte să afli dacă vei cumpăra hăinuțe roz ori albastre poți știi dacă este cazul să achiziționezi o mănușă de baseball ori un foarfece.

În timp ce alți factori de mediu din afara uterului pot juca un rol esențial în preferințele de folosire a mânii drepre ori a mâinii stângi după ce bebelușul se naște, iar acest studiu nu este suficient de puternic încât să emită o regulă, e fascinat să descoperi câte lucruri ar putea să-ți dezvăluie o simplă ecografie.

Sursa: KidSpot

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!