Sari la conținut

Cum anunti marea veste

Este absolut firesc sa vrei ca imediat, dupa ce ai un rezultat pozitiv la testul de sarcina, sa dai de veste lumii intregi ca esti insarcinata! Este o veste mare, pe care trebuie sa o comunici cu tact si intelepciune.

Primul sfat este acela de a anunta sarcina, doar dupa ce aceasta este o certitudine. Este un subiect care nu trebuie sa fie amenintat de confuzie. O sarcina dorita se anunta altfel decat una care a aparut pe neasteptate. Pentru cazul din urma nu strica sa pregatesti putin terenul si sa aduci vorba despre copii si bucuria de a-i avea.

Daca esti in stiuatia celor care asteptau o sarcina poti da vestea cea mare intr-un mod special. Iata cateva moduri nostime de a anunta sarcina. Imbraca un tricou pe care scrie: "Sunt insarcinata!", cumpara pantofi de bebelusi, cei mai mici pe care ii gasesti, si fa-i cadou partenerului tau. Poti incerca sa-i pregatesti un tort cu o inscriptie pe masura vestii. Ai mai putea cumpara jucarii, pe care sa le ascunzi in patul vostru, sau sa schimbi ceva in casa care sa duca cu gandul la viitoarea prezenta a copilului. O sa ghiceasca usor ce s-a intampla.
 
 
Daca anunti o sarcina neprogramata, cel mai indicat este sa o faci cu tact si rabdare. Alege un moment in care sa puteti discuta cu calm si in liniste despre viitorul vostru. Nu lua decizii pripite, nu face afirmatrii pe care sa nu le mai poti retrage. De cele mai multe ori, luati prin surprindere, cu o astfel de noutate, barbatii pot reactiona imprevizibil, dar de cele mai amulte ori vor reveni asupra deciziei. Nu uita ca ai dreptul si obligatia de a avea ultimul cuvant.
 
 
Anunul public, este insa o alta poveste. Parintii ii poti anunta exact asa cum simti. Prietenele la fel. In fata lor te poti dezlantui. In ceea ce-i priveste pe colegii de munca, recomandarea este sa ai rabdare, cel putin pana in luna a treia- a de sarcina cand intri sub protectia legii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!