Sari la conținut

Cum manipulati bebelusul

Nu ezitati sa va luati copilul in brate, nu este atat de fragil, iar instinctul va va impiedica sa-l scapati, chiar daca asa veti avea impresia.

In schimb, in primele luni, sustineti intotdeauna capul bebelusului, deoarece musculatura acestuia nu ii permite inca sa se sustina singur.

Fiti siguri pe gesturile dumneavoastra, pentru ca bebelusul sa se simta bine, in siguranta, in bratele dumneavoastra.Cum luati copilul in brate si il purtati

Plasati o mana sub ceafa lui pentru a sustine ferm capul, cu cealalta mana la nivelul partii de sus a feselor, ridicati atunci copilul si instalati-l confortabil, alungit pe antebratul dumneavoastra, iar cu capul in pliul cotului.

Sau il puteti aseza cu fata la dumneavoastra si cu capul deasupra umarului, antebratul servindu-i drept loc de asezat, iar cu cealalta mana sustinandu-i spatele drept.

Puteti deasemenea sa-l mai ridicati si astfel: mainile dumneavoastra sustinandu-l sub axile, degetul mare pe torace si varfurile celorlalte degete sustinand ceafa.

Puteti sa-l plimbati si cu spatele spre pantecul dumneavoastra, deci cu fata la lume, asezat pe antebratul dumneavoastra si mentinandu-l la nivelul toracelui cu ajutorul celeilalte maini.

Cititi continuarea pe suntmamica.ro, noua voastra casa despre cresterea si ingrijirea copiilor.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!