Sari la conținut

De ce e bine să consumi ciocolată în timpul sarcinii? Câteva motive confirmate științific

Un desert căruia cu greu îi poți rezista, mai ales atunci când te pregătești să aduci pe lume un copil… Însă minunatul desert ascunde și o varietate de beneficii. Potrivit studiilor, ciocolata nu numai că scapă femeile gravide de stres, dar îi ajută şi pe cei mici să fie fericiţi. Cu singură condiție: este vorba despre ciocolata neagră!

În ultimm 40 de ani, s-au realizat aproape 140 de studii care au avut ca principal obiect al cercetării ciocolata și beneficiile ei. Acest desert poate preveni pre-eclampsia, una dintre cele mai comune cauze de naştere prematură. Această situaţie apare la femeile gravide şi este adesea caracterizată prin tensiune arterială ridicată. Atunci când se ridică tensiunea arterială unei femei însărcinate, acest lucru poate duce la convulsii, coagularea sângelui precum şi provocarea unor leziuni la nivelul ficatului.

În unele cazuri, pre-eclampsia poate determina blocajul rinichilor. Conform rapoartelor din Annals of Epidemiology, cu toate acestea, conţinutul de teobromină din cacao poate ajuta la prevenirea acestei condiţii. O cercetare realizată în cadrul Universităţii Yale conchide faptul că femeile care consumă ciocolata regulat sunt cu 50% mai puţin susceptibile de a suferi de pre-eclampsie în timpul sarcinii.

În același timp, pudra de cacao, care este folosită pentru a face ciocolată, conţine teobromină care ajută la reglarea corectă a tensiunii arteriale în rândul femeilor gravide. Această componentă din ciocolată poate ajuta la menţinerea tensiunii arteriale prin sprijinirea dilatării vaselor de sânge.

►Citește și Alimente interzise în sarcină, sfaturi de la nutriționist

 

Rapoartele din revista New Scientist au subliniat faptul că femeile gravide care consumă ciocolată sunt mai susceptibile de a da naştere la copii mai fericiţi şi mai plini de viaţă. Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 300 de femei gravide. Cercetătorii au observat diferenţe mari între femeile gravide care au mâncat ciocolată în timpul sarcinii şi cele care nu au consumat.

Totodată, ciocolata este bogată în flavonoide, despre care se consideră că ar conţine antioxidanţi puternici. Femeile însărcinate pot beneficia de proprietăţile antioxidante ale flavonoidelor în mod special în îmbunătăţirea imunităţii. Ea poate combate, de asemenea, anumite tipuri de cancer şi oferă ajutor în sistemul cardiovascular.

►Citește și 6 băuturi de evitat în timpul sarcinii

Până la urmă, important este să te răsfeți cu câteva bucățele de ciocolată, din când în când, fără a exagera!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!