Sari la conținut

Despartirea in sarcina

Uneori sarcina nu este un timp al conexiunilor profunde intre parteneri, ci este un moment in care fiecare isi da seama ca relatia nu este functionala si ca urmare partenerii urmeaza drumuri diferite.

Este greu sa te desparti de oricine, insa daca mai esti si insarcinata, situatia devine de mii de ori mai dicila, apar mii de intrebari la care nu ai raspuns si sentimente pe care nu stii cum sa le gestionezi.

Imaginea idilica a cuplului „insarcinat” este cand el si ea sunt mai indragostiti ca niciodata si legatura devine si mai puternica, fiind pecetluita de micutul care creste in burta mamei. Dar, din pacate, exista si situatii in care partenerii aleg sa se desparta: fie pentru ca sarcina a aparut ca urmare a unei aventuri pasagere, fie pentru ca sarcina a scos la iveala disfunctionalitati majore in cuplu.

Nu este niciodata simplu.

Cand relatia esueaza

Daca astepti un bebelus si incepi sa experimentezi probleme in cuplu, este greu sa iti dai seama daca acestea sunt cauzate de stresul sarcinii, de hormoni sau de faptul ca este un moment in care lasi garda jos si lasi sa iasa la suprafata adevaratele probleme din cuplu.

Este momentul in care trebuie sa fii sincera si sa iti dai seama daca problemele sunt mai vechi sau sunt doar „focuri de paie” starnite de sarcina.  Multe femei rabufnesc in timpul sarcinii si scot la iveala toate nemultumirile si nefericirile lor mai vechi. Si partenerii lor de asemenea.

De dragul copilului

Femeile care au trecut printr-o despartire in timpul sarcinii au recunoscut ca a sta impreuna „de dragul copilului” nu este de folos niciunei parti implicate. Multe femei se sperie de eticheta „singura si insarcinata” care li se va pune daca se vor desparti si de aceea aleg sa ramana alaturi de partener.

Nu te gandi la ce va spune lumea, judeca doar pentru tine si copilul tau si ia cea mai buna decizie. Si mai ales nu te ascunde in spatele justificarii „e mai bine pentru copil”.  Decat sa traiasca intr-o situatie disfunctionala de multe ori copilului ii este mai bine sa traiasca intr-o familie monoparentala, fara certuri si situatii stresante.

Citeste si despre ce trebuie sa faci daca esti insarcinata si singura.

Ce nume primeste

Pentru cuplurile care nu sunt casatorite, este important sa te gandesti bine ce nume va purta copilul. Daca ai o relatie care scartaie si te vei desparti de partenerul tau, iar copilul va purta numele tatalui, va fi destul de dificil  sa explici mereu de ce poarta un nume al unei persoane care nu mai este parte activa din viata lui.

Copilul se va simti mereu in afara familiei tale (parinti, surori etc) pentru ca va avea alt nume. Daca insa tatal ramane parte activa a vietii lui este in regula, nu ai de ce sa iti faci griji.

Finaluri fericite

Nu toate despartirile sunt un punct final trist in viata ta si a copilului. Este foarte posibil sa treci de o despartire in timpul sarcinii si sa regasesti dragostea nu peste mult timp. Gaseste barbatul care te iubeste si atunci il va iubi si pe copilul tau la fel de mult ca si pe tine.

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!