Sari la conținut

Ești însărcinată, dar vrei să călătorești cu avionul? Iată câteva reguli pe care ar trebui să le respecți

Per ansamblu, este în regulă să călătorești cu avionul până la sfârșitul sarcinii, însă există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te hotărăști să pleci în vacanță cu avionul.

Ca regulă generală, majoritatea companiilor aeriene vor permite gravidelor să zboare până în săptămâna 36 de sarcină, dar înainte de a-ți rezerva zborul, trebuie să verifici restricțiile. De asemenea, consultă-te cu medicul obstetrician înainte de a călători, mai ales dacă ai un risc mai mare de complicații în timpul sarcinii.

Pe lângă bagajele necesare pentru vacanță, există un lucru suplimentar pe care ar trebui să-l faci înainte de a-ți rezerva un zbor, în timpul sarcinii: asigurarea de călătorie.

Călătoria cu avionul în primul trimestru de sarcină

Zborul în primul trimestru de sarcină este considerat destul de sigur. Și, nu, detectoarele de metale nu vor dăuna fătului.

„Femeile însărcinate pot respecta aceleași precauții de bază pentru călătoriile cu avionul ca și publicul larg”, a spus Raul Artal, fost vicepreședinte al comisiei pentru practica obstetrică a Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG).

Ce ar trebui să evite femeile însărcinate care călătoresc cu avionul?

Gravidele au șanse de 7 ori mai mari să dezvolte cheaguri de sânge, mai ales în timpul zborurilor lungi. Pentru a minimaliza riscul, poți rezerva un loc în marginea culoarului, pentru a te plimba din când în când.

Călătoria cu avionul în al doilea trimestru de sarcină

Potrivit ACOG, „Cel mai bun moment pentru a călători este la jumătatea sarcinii (14 până la 28 de săptămâni). În timpul acestor săptămâni, energia ți-a revenit, grețurile de dimineață au dispărut și încă poți să te deplasezi cu ușurință. După săptămâna 28 de sarcină poate fi mai greu să te miști sau să stai mai mult timp în același loc.

Dacă ești însărcinată cu gemeni, medicul îți poate recomanda să nu mai călătorești cu avionul după ce împlinești 20 de săptămâni de sarcină.

Călătoria cu avionul în al treilea trimestru de sarcină

Dacă ești relativ sănătoasă și nu ești expusă riscului de complicații, cum ar fi travaliul prematur, preeclampsia, diabetul gestațional sau placenta previa, atunci poți călători cu avionul până în săptămâna 36 de sarcină.

Pacienții cu risc ridicat, în special cei cu hipertensiune arterială indusă de sarcină sau diabet sunt sfătuiți să nu zboare după ce sarcina ajunge la 24 de săptămâni.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!