Sari la conținut

Gravidă ucisă de Coronavirus. Bebelușul i-a fost salvat prin operație de cezariană

Mary Agyeiwaa Agyapong, în vârstă de 28 de ani, a murit duminică, din cauza coronavirusului, imediat după urgenta operație de cezariană din spitalul Luton & Dunstable, UK, unde a și lucrat ca asistentă.

Channel 4 News a raportat că fetița acesteia este în viață și este tratată, cu toate că este încă este neclar dacă bebelușul este testat pozitiv cu COVID-19 sau nu.

Conform rapoartelor, starea asistentei se îmbunătățise inițial și ea a cerut să i se facă cezariană, pentru ca bebelușul să nu aibă de suferit.

Mary a murit la câteva zile după ce s-a născut copilul ei, a transmis Channel 4 News.

► Citește și: Studiu: Copiii născuți din mame cu Covid-19 sunt sănătoși. Bonus: anticorpii protectori se regăsesc la micuți

Colegii au spus că Mary a fost o asistentă de excepție și că era un exemplu pentru fiecare dintre ei.

Prietenii și colegii i-au adus un omagiu pe pagina creată special pentru ea, pe GoFundMe, pentru a-i sprijini familia îndurerată.

Renai Mcinerney a scris: Mary a fost colega mea, am lucrat împreună cu ea câțiva ani.

Merită ca familia ei să fie îngrijită, după ce și-a dedicat viața ca asistent medical.

De asemenea, Caitlin Greene a postat: Îmi pare atât de rău pentru cele întâmplate. Acum Mary va trăi prin fetița ei frumoasă.

S-a pus problema că personalul spitalului Luton s-ar fi plâns de lipsa de halate și măști pentru asistenții care îngrijeau pacienții cu coronavirus.

► Citește și: Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19
 

Un purtător de cuvânt al spitalului a respins această afirmație, spunând pentru Sun Online: Nu am suferit deficiențe semnificative de EIP (echipament individual de protecție) în timpul focarului.

S-a rapotat că soțul lui Mary este în prezent în autoizolare.

Asistenta, care a lucrat la spital în al treilea trimestru, a avut grijă de pacienții din secția 12 – unde sunt tratate acum victimele cu COVID-19.

► Citește și: Își pot alăpta bebelușii mamele infectate cu Covid-19?

Într-o declarație, David Carter, CEO, Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust a declarat personalului: Mary a lucrat aici timp de cinci ani și a fost un membru extrem de apreciat și iubit, o asistentă fantastică și un exemplu pentru toată lumea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!