Sari la conținut

Infectia cu Chlamydia - riscuri si tratament

O femeie insarcinata trebuie sa faca toate testele necesare pentru a preveni infectia cu Chlamydia intrucat aceasta adesea nu are simptome in cazul mamei, insa are un impact negativ puternic asupra sanatatii bebelusului.

 

Ce este infectia cu Chlamydia

Chlamydia este o bacterie care se transmite prin contact sexual. Este una dintre principalele boli cu transmitere sexuala, fiind avuta de aproape 3% din populatie.

Chlamydia poate afecta uretra, anusul sau organele pelvine la femeie si este o cauza a bolii inflamatiorii pelvine. De asemenea, Chlamydia mai poate sa determine infectii ale ochiului.

 

Simptome ale infectiei cu Chlamydia

Aproximativ  3/4 din femeile cu infectii date de Chalmydia pot sa nu aiba niciodata nici un simptom si prin urmare, sa nu stie ca sunt bolnave

Copulatia dureroasa, senzatia de arsura, urinarea frecventa si durerile abdominale pot fi toate simptome ale infectiei cu Chlamydia. 

 

Infectia cu Chlamydia si sarcina

Infectia cu Chlamydia este periculoasa inca de la inceputul sarcinii. Ea poate afecta organele reproductive, ducand la infertiliate. De asemenea, este una dintre principalele cauze ale sarcinii ectopice si avortului spontan

Multi medici testeaza acum de rutina gravidele pentru infectia cu Chlamydia. Chiar daca nu are nici un simptom, femeia gravida poate transmite infectia copilului ei in timpul expulziei. Un copil care contacteaza Chlamydia in canalul de nastere poate face pneumonie sau infectii ale ochiului, urechilor, nasului, gatului sau ale tractului digestiv.

 

Cum previi complicatiile in cazul infectiei cu Chlamydia

Daca aveti o infectie cu Chlamydia, este important sa primiti tratament astfel incat sa nu transmiteti infectia copilului in momentul expulziei. Tetraciclina, antibioticul de electie pentru infectiile cu Chlamydia in afara sarcinii, nu trebuie folosita la femeia gravida. Medicul va va prescrie Eritromicina, care este mai sigura pentru dumneavoastra in aceasta perioada.

Daca partenerul dumneavoastra nu se trateaza in acelasi timp exista pericolul sa va reinfectati. Folositi un prezervativ in timpul actului sexual pentru a reduce riscul de reinfectare.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!