Sari la conținut

Mâncarea de tip fast-food consumată înainte de sarcină poate afecta alăptarea, spune un nou studiu

Un nou studiu a descoperit că mâncarea de tip fast-food-ul consumată înainte de sarcină poate avea un impact asupra alăptării, precum și asupra sănătății copilului. Când o femeie este însărcinată, ea trebuie să fie foarte atentă la ceea ce mănâncă, pentru că trebuie să aibă grijă atât de sănătatea ei, cât și de sănătatea bebelușului.

Cu toate acestea, femeile care doresc să rămână însărcinate ar trebui să fie atente la dieta lor chiar și înainte de sarcină.

Studiul realizat de Universitatea din Cambridge a descoperit că o dietă bogată în zahăr și grăsimi ar putea afecta laptele matern al mamei, înainte de conceperea copilului.

Studiul a fost realizat folosind șoareci de laborator și a constatat că și consumul pe termen scurt a alimentelor de tip fast-food poate avea un impact asupra sănătății unei femei și poate reduce capacitatea acesteia de a produce lapte matern nutritiv pentru bebelușul ei după ce dă naștere.

Cercetătorii au spus că acest lucru se aplică chiar și femeilor care la prima vedere par sănătoase, dar care pot avea unele probleme necunoscute.  Ei au precizat că acest lucru poate fi îngrijorător, pentru că aceste femei s-ar putea să nu-și dea seama că au o problemă de sănătate, deoarece au o greutate adecvată și, aparent, o stare bună de sănătate.

Cercetătorii învață din ce în ce mai multe despre modul în care dieta unei femei influențează capacitatea ei de a rămâne însărcinată, sănătatea ei în timpul sarcinii și impactul pe care îl poate avea asupra copilului ei nenăscut.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!