Sari la conținut

Marea istorie a sarcinii, in ecografii (Galerie foto)

Vizitele la medic pentru ecografii sunt momente speciale. Unice! Este un amestec de teama, emotii, sentimente dulci de dragoste, lacrimi, vise, sperante, certitudini si incertitudini.

Toate mamele au pe undeva, pastrate cu drag ,fotografiile de la ecografii. Unele dintre noi am pastrat filme. Dar emotiile sunt cele care raman adanc intiparite in suflete, care mai apoi, pe masura ce bobul de mazare se face Ileana Cosanzeana si Fat Frumos sunt retraite cu o duiosie aparte de cate ori ai ocazia sa vezi o ecografie.

Pentru cele care se afla la prima sarcina (si pe care le invidiez putin, pentru ca starile, emotiile, ineditul situatiilor sunt unice si irepetabile), le oferim o avampremiera a celor ce urmeaza.

Prima ecografie in prima saptamana de sarcina: celula ou este vizibila sub forma unei vezicule care masoara trei milimetruin diametru si este inconjurata de un halou din care se va forma viitoarea placenta.

 


Ecografia la cinci saptamani de sarcina. Embrionul masoara sapte milimetri. Este vizibila, deja, protuberanta ventrala si doi poli individualizati din care se va forma capul si extremitatile.
 


Prima ecografie (obstreticala)

Ecografia la doua luni. Embrionul masoara trei centimetri. La nivelul capului sunt prezente doua emisfere din care se vor dezvolta globii oculari. apar formele fetei, iar ecografia simpla le poate evidentia.
Ecografia la 10 saptamani de sarcina, este ecografia de control a primului trimestru de sarcina, de cele mai multe ori prima ecografie facuta de femeile insarcinate. Este momentul in care se masoara pliul nucal care poate sa dea informatii referitoare la sanatatea viitorului copil, in ceea ce priveste posibilele anomali congenitate, respectiv sindromul Down.
 


Ecografia la 13 saptamani. Piciorul copilului este format, si incepe osificarea structurilor osoase. Pana in acest stadiu s-a format matricea cartilaginoasa a acestora.
 


Ecografia la 15 saptamani, in ststem 3D pune in evidneta fata copilului.
 


De ce trebuie sa faci ecografia morfofunctionala?

Ecografia la 4 luni de sarcina, respectiv 18 saptamani. Mainile copilului sunt formate si incepe procesul de osificare. Zece degete!
Ecografia 3D la 18 saptamani de sarcina. Procesul de formare este aproape complet.
 


Ecografia la 19 saptamani. Doua picioare si cinci degetele la fiecare.
 


Ecografia la cinci luni. Profilul fatului este perfect conturat. Este una din cele patru ecografii morfologice capabile sa determine eventualele anomalii congenitate.
 


Afla totul despre ecografie

Ecografia la 21 de saptamani, in 3D poate pune in evidenta fata fatului. Aici, bebe casca!
Ecografia la 22 sde saptamani pune in evidenta mainile, care spre deosebire de momentul de la 18 saptamani au structura osoasa formata. Bebelusul poate sa stranga pumnul si sa-si indoaie degetele.
 


Ecografia la 23 de saptamani pune in evidenta coloana vertebrala si cusca toracica.
 


Ecografia la sapte luni, in 3D este o adevarata emotie pentru viitoarea mama. Copilul incepe procesul de acumulare de tesut adipos si este complet format.
 


Ecografia la opt luni. Aici este un detaliu care arata pavilionul urechii, perfect conturat.
 


Ecografia la 37 de saptamani poate pune in evidenta, la analiza morfologica cele patru camere normale ale inimii si pozitionarea corecat a acesteia intre cei doi plamani.
 


Ecografia la 38 de saptamanai, in 3D este ultima inainte de marea intalnire. Copilul se joaca cu mainile sale.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!