Sari la conținut

Marile greseli ale femeilor insarcinate

Oricat de mult te-ai stradui sa faci totul perfect in ce priveste copilul tau (de la analizele prenatale sa supradoza de acid folic, de la evitarea factorilor de risc, la alimentatie, greselile sunt omenesti. iata care sunt cele mai frecvente greseli ale femeilor insarcinate.

1. Nu iti pui centura de siguranta. Unele femei care sofeaza in perioada in care sunt gravide se tem sa puna centura de siguranta pentru a nu face rau bebelusului. Expertii spun insa ca multi fetusi mor din cauza accidentelor rutiere si ca, daca femeile insarcinate ar purta centura, ar mari sansele ca ele si bebelusii lor sa ramana in viata in cazul unui accident. Daca simti ca centura este incomoda asaz-o pe sub burtica, nu peste.

2. Sa nu iei medicamente daca suferi de unele afectiuni (numai cu acordul medicului insa!)
Daca suferi de diabet sau de boli de inima spre exemplu, sa nu iei medicamentele necesare mentinerii sub control a acestor afectiuni poate avea urmari grave asupra fatului sau poate duce chiar la pierderea copilului, insa regula nu poate fi valabila in toate cazurile. De aceea, conditia este sa iti intrebi medicul daca sa continui sau nu tratamentele (el va tine cont de mai multi factori).

3. Sa mananci cat pentru doi. In mod normal, in timpul sarcinii ar trebui sa iei, in medie, 11 kilograme. O femeie are nevoie de 100 de calorii in plus in primul trimestru, de 250 in al doilea trimestru si doar de 300 de calorii in ultimul trmestru de sarcina. Ai nevoie insa de alimente bogate in vitamine si proteine.

4. Sa renunti la activitatile fizice. Miscarea fizica nu este incopatibila cu sarcina, ba chiar din contra. Exercitiile fizice nu sunt interzise femeilor gravide, dar trebuie sa fie de intensitate moderata si sa fie facute dupa indrumarea medicului.

5. Sa alegi sa nasti prin cezariana daca nu este nevoie. Cezariana are rolul de a salva vieti atunci cand nasterea normala nu este posibila. Insa din ce in ce mai multe femei au inceput sa opteze pentru aceasta interventie fara sa stie ca, in acest caz, recuperarea se face mai greu, poate chiar in sase, opt saptamani, si ca pot sa apara probleme in alaptare sau infectii.

6. Sa sari peste micul dejun. Daca nu oferi hrana organismului dimineata, dupa atatea ore de somn, riscul de nastere prematura creste. Chiar daca iti este greata, incearca sa mananci ceva usor. Cel mai indicat este sa respecti cele trei mese principale pe zi si sa iei doua gustari intre ele.

7. Fa tot posibilul ca sa nu te stresezi. Printre efectele negative ale stresului se numara si acela ca nu permite organismului sa asimileze toti nutrientii din alimente, ceea ce este contraindicat mai ales in cazul unei femei gravide, scrie divinecaroline.com.

Analizeaza si vezi daca ai cazut in "pacatul" acestor greseli sau ai reusit sa le eviti. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!