Sari la conținut

Ne facem sau nu unghiile colorate înainte de operația de cezariană?

Una dintre cele mai dese întrebări pe care le au viitoarele mămici înainte de a merge la spital, pentru operația de cezariană, este următoarea: “Am voie să mă dau cu ojă colorată sau să am unghiile cu gel, dacă nasc prin cezariană?”

În timpul unei intervenții chirurgicale, cadrele medicale urmăresc anumiți indicatori, pentru a identifica starea de sănătate a pacientului. La fel se întâmplă și în cazul operației de cezariană. Corpul va transmite semnale care reflectă starea de sănătate a mamei. De aceea, în timpul cezarienei, pe unul dintre degetele pacientei se amplasează un aparat care citește nivelul de saturație al oxigenului din sânge, ritmul cardiac, precum și tensiunea arterială. Acest aparat poartă denumirea de pulsoximetru.

Acest aparat transmite o lumină prin unghie și măsoară cantitatea de lumină absorbită. De aceea, este indicat ca unghiile tale să fie cât mai naturale, fără prea multă culoare, pentru indicarea valorilor corecte. Unghiile colorate sau unghiile cu gel pot provoca valori false.

Învinețirea unghiilor este semnul că nivelul de oxigen din sânge a scăzut dramatic. În cazul în care pacienta are unghii cu gel, este posibil ca medicii să ceară îndepărtarea a cel puțin 2 unghii false, pentru utilizarea corespunzătoare a pulsoximetrului.

Este indicat ca înainte de operația de cezariană să te sfătuiești cu medicul care îți va face operația de cezariană pentru a te asigura că sănătatea nu îți este afectată din cauza acestor mici trucuri de înfrumusețare.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!