Sari la conținut

Ajutor după naştere. La cine poți apela după ce devii mămică

Dacă nu eşti pregătită decât cu o cameră frumos aranjată şi cu un dulap plin cu haine, perioada de după naştere ţi se poate părea un coşmar logistic. Şi asta întrucât o fi adevărat că bebeluşul nu are nevoie de multe lucruri (mai exact nu are nevoie decât de tine), dar tu ai nevoie de mult ajutor.

Uite câteva persoane ale căror numere de telefon este bine să le ai trecute în agendă, ca să poţi apela la ele atunci când ai nevoie. Pentru că altfel timpul petrecut ca să le cauţi îţi va părea extrem delung cu un bebeluş mic de care să ai grijă.

Un consultant în lactaţie. Poate că nu vei avea nicio problemă, poate că vei pleca din spital alăptând şi totul mergând bine până când renunţaţi de comun acord. Dar nu te poţi baza pe o speranţă, aşa că este bine să ştii pe cine să suni dacă vrei să întrebi ceva de alăptat. Iar aceste întrebări sunt urgente, la cum poate să reacţioneze un bebeluş nemulţumit de modul în care este hrănit.

O persoană care să te înlocuiască din când în când. Poate să fie cineva din familie, dar poate să fie şi cineva angajat special. Este important ca din când în când să ştii că ai la cine să apelezi dacă simţi nevoia să îţi iei o pauză.

Un pediatru. Bebeluşii trebuie să fie consultaţi de un pediatru regulat, indiferent dacă există sau nu vreo problemă de sănătate. Este bine să găseşti acest pediatru încă dinaintea naşterii, întrucât vei avea nevoie de el din primele zile. Ba chiar este bine să găseşti doi cu care ai fi mulţumită, astfel încât să nu te stresezi că nu este disponibil chiar atunci când ai tu nevoie.

Servicii de curăţenie. Este puţin probabil că tu să te poţi ocupa de curăţenia din casă în timp ce te recuperezi după naştere şi ai grijă de un nou născut. Şi nici nu prea ai cum să te simţi confortabil într-o casă în care nu se face curat. Aşa că apelează la un ajutor extern.

Servicii de catering. Ca şi la punctul anterior, nu prea ai timp să te ocupi de făcut mâncare. Ar fi perfect dacă te-ai interesa din timp care din restauranele tale favorite îţi pot trimite mâncarea acasă. Sau ai putea chiar să te abonezi la o firmă de catering ca să îţi trimită un meniu complet, o perioadă. Oricum, este bine să îi ai în agendă pentru că atunci când alăptezi ţi se face foarte foame.

Magazine cu lucruri pentru bebeluşi. Oricât de mult ai încerca să te pregăteşti în avans, chiar şi dacă ai mai avut bebeluşi, tot vei uita să iei ceva care îţi va părea a fi esenţial, ceva pe care vrei să îl ai imediat, ceva de care depinde toată liniştea ta. Desigur, este o exagerare, dar aşa este setată mintea în primele zile după naştere. Nu are rost să lupţi cu acest impuls. Mai bine te asiguri în prealabil că, dacă va fi nevoie, vei putea să cumperi lucrul respectiv fără să plăteşti preţuri exorbitante. 

Deşi, este adevărat, adesea nu ai nevoie decât de un singur număr de telefon – „am să o sun pe mama” , şi cea mai mare parte a problemelor anterioare se rezolvă. Tu la cine vei apela?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!