Sari la conținut

Nutritia in timpul sarcinii (II)

Daca faci parte din categoria celor care aveau o dieta sanatoasa tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva calorii. Respecta principiile piramidei alimentelor si cantitatile obligatorii din fiecare categorie de alimente. Prima parte a articolului o gasesti aici.

Care sunt substante nutritive cheie si care este cantitatea necesara zilnic recomandata in timpul sarcinii?

• Calciul este un nutrient cheie necesar pentru a forma oasele viitorului copil si dinti. In cazul in care cantitatea zilnica de calciu pe care organismul tau o primeste este necorespunzatoare vei pierde calciu din oasele tale si risti ca dinti tai sa aiba foarte mult de suferit, iremediabil. Tu risti sa faci osteoporoza, iar copilul sa aiba probleme cu structura osoasa.
 
In timpul sarcinii, cantitatea zilnica recomandata de calciu este de 1300 mg. Cele mai bune surse de calciu sunt produsele lactate, cum ar fi laptele si branza. Trei pahare de lapte in fiecare zi va satisface aceasta nevoie nutritionale.

 
• Fierul este un nutrient cheie de care este nevoie pentru a dezvolta un copil sanatos. Fierul este necesar pentru a face hemoglobina din celulele rosii din sange care transporta oxigenul. Cand esti gravida, ai nevoie de fier suplimentar pentru a tine pasul cu cresterea productiei de celule rosii din sange concomitente sarcinii.

Daca nu ai un aport adecvat de fier, o sa te simti obosita si se instaleaza anemia care poate prejudicia dezvoltarea fatului. Ai nevoie de 27 mg de fier pe zi, in dieta dumneavoastra in timpul sarcinii. Asigura-te ca incluzi in dieta alimente bogate in fier, cum ar fi carne slaba, fasola, frunze verde inchis si cereale integrale.

• Acidul folic este un nutrient important necesare inainte si în timpul primului trimestru de sarcina. Lipsa de acid folic poate sa duca la defecte d etub neural. Acidul folic este atat de important inainte de sarcina, incat este adaugat in multe produse alimentare pentru a ajuta la prevenirea riscul de defecte de tub neural.
 
De cat acid folic ai nevoie?


• Vitaminele sunt importante pentru tine si dezvoltarea bebelusului tau. Vitaminele prenatale contin dozele ideale ale tuturor vitaminelor necesare. Excesul de vitamina A si D pot fi daunatoare. Sfatul medicului este esential.

Citeste si:

- Nutritia in timpul sarcinii I

- Nutritia in timpul sarcinii III

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!