Sari la conținut

(P) Iti doresti copilul acasa in siguranta, nu in spital

Se spune ca nicio femeie nu e pe deplin pregatit sa devina mamica, pentru ca oricat de multe ti-au spus cei din jur, nu vei sti niciodată cum e, pane nu traiesti direct experienta. Iar cele mai dificile momente pentru o mamica sunt primele saptamani dupa nastere. De aceea, chiar daca cei din jur te sustin, este bine sa incerci sa fii cat mai informata dinainte, pentru ca asa vei fi mai linistita.

In primele saptamani de la nastere, bebelusul tau va trebui sa beneficieze de imunizare impotriva celor mai periculoase boli. Pe langa vaccinurile cuprinse Programul National de Imunizare, Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea copiilor intre 6 saptamani si 6 luni impotriva infectiei cu rotavirus, o boala foarte contagioasa, care poate dezvolta forme periculoase la cei mici și mai ales la sugari si care poate duce la spitalizare in medie de 7 zile.

Insa, daca aceasta boala e prevenită prin vaccinare, iti poti feri bebelușul și familia de experiența traumatizantă a spitalizării. Din pacate, multe dintre mamici nu stiu ca este disponibil un asemenea vaccin sau ca acesta se administreaza pe cale orala, fara injectie. Mihaela este una mamicile care au fost nevoite sa invete acest lucru pe pielea lor si a copilului lor.



Cand avea numai 6 saptamani, baietelul Mihaelei s-a imbolnavit deodata de pneumonie si a trebuit sa se interneze. Zilele petrecute in spital au fost foarte grele pentru amandoi. Ca sa se insenineze, Mihaela se gandea ca, incet-incet, Eduard se va intrema si vor scapa de tortura bolii si a spitalizarii. Dupa ce au numarat 7 zile de stat in spital, doctorii au lasat-o sa-si ia baietelul acasa si atunci a rasuflat usurata, crezand ca a trecut. Nu stia ca tot ce era mai dureros, abia acum avea sa vina. La scurt timp, a observat ca baietelul ei se simtea din nou din ce in ce mai rau. Intrase in panica. Nu stia daca sa se intoarca inapoi cu el si nu intelegea cum de se vindecase, daca acum incepuse sa verse si sa aibe diaree. Disperata, si-a luat copilul in brate si a fugit la doctori. I-au spus ca nenorocul a facut ca bebelusul sa se infecteze cu rotavirus din spital, fiindca se poate lua din orice spital, si ca prea putin conteaza normele de igiena in raspandirea acestui virus. Nu i-a venit sa creada ca luase virusul tocmai din spital, unde il credea in siguranta. De-abia iesise de acolo, ca a trebuit sa il interneze din nou, pentru alte 7 zile. Se gandea: cum se poate ca baietelul meu atat de mic sa sufere atat de mult, abia l-am adus pe lume cu cateva saptamani in urma. Pentru ca manutele bebelusului fusesera deja strapunse de perfuzii cat timp a stat internat cu pneumonie, doctorii au trebuit sa gaseasca alt loc pentru perfuziile cu tratament impotriva rotavirusului. Singurul loc in care i-au putut fixa perfuzia a fost intr-o vena din cap! Zi si noapte a stat Mihaela privind cu durere cum se chinuie un sufletel atat de mic….copilul ei.

Urmareste mai jos intreaga poveste spusa de Mihaela.




Testimonialul a fost realizat in cadrul campaniei Societatii Romane de Pediatrie, “Sa protejam impreuna copilaria”, iar acesta este disponibil pe pagina http://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/povestea-mamicilor-care-au-trecut-prin-asta/

Informatii despre rotavirus de la medicii pediatri si despre cum poate fi prevenita aceasta boala se pot gasi pe pagina campaniei Societatii Romane de Pediatrie, aici: www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/.

<!-- (c) 2000-2013 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: GSK Rotavirus, placement: /Suntgravida.ro/adv CAMP.START-CAMP.END, creative:adv_suntgravida.ro  -->



Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!