Sari la conținut

Pentru taticii in devenire - cum treci peste spaime

Sarcina este, atat pentru mamici, cat si pentru tatici, o transformare speciala, uluitoare, care, intr-o oarecare masura, sperie care ii sperie, si pe viitoarea mama, dar mai ales pe viitorul tata.

Daca mamele sunt pregatite instinctiv sa faca fata acestor transformari, dar si tuturor emotiilor cu mai multa naturalete, viitori tati sunt ceva mai speriati. Iata care sunt cele mai mari probleme pe care le au viitori tati, pe perioada cand partenera lor este insarcinata.
 
 

Daca nu imi voi iubi indeajuns copilul? Intrebarea vine din faptul ca viitoarea mama asociaza sarcina cu bebelusul din pantece. In schimb, viitorul tatic asociaza sarcina, in primul rand, cu femeia si, in al doilea rand, cu pruncul. E normal ca barbatul sa fie preocupat de soarta mamei, dar sta nu presupune ca nu isi va iubi copilul sau nu-i va pasa de el. Despre sentimentele si instinctele paterne se poate vorbi abia dupa ce se va naste bebelusul. O data ca il va vedea si il va tine in brate, temerile in lagatura cu iubirea fata de copil vor disparea fara urma.

O alta mare problema a barbatilor este, in timpul sarcinii, faptul ca femeile sunt ceva mai dificile, iar pentru ei este mai greu sa se obisnuiasca  cu schimbarile care au loc pe timpul sarcinii. Unor barbati le este dificil sa inteleaga toate starile prin care trece o femeia gravida, de la suparata, la ingrijorata, de la zambitoare, la imbufnata, pe parcursul unei singure ore! Secretul sta in ceva mai multa intelegere si toleranta din partea barbatilor. Asta rezolva instantaneu taote problemele. Domnilor, sa faci un copil este una dintre cele mai grele ... sarcini din lume!

Citeste si:
Cum calculezi data nasterii


Barbatii nu raman insarcinati, dar cu toate acestea sarcina partenerei se transmite psihic si barbatului. Exista un cumul de simptome pe care le au barbatii, si care toate sunt descrise de sindromul Couvade. Aproape 80% din viitorii tatici se confrunta cu problemele pe care le au si gravidutele: senzatii de greata, indispozitie, crestere in greutate, nervozitate etc. Poate empatia e de vina… sau poate faptul ca sotii incep sa se simta neglijati de partenere. Psihologii aduc in discutie multe cauze posibile: de la diverse temeri pana la ideea de paternitate. Dar oricare ar fi motivul, nu intrati in panica, acest sindrom este trecator. In plus, astfel veti intelege mai bine prin ce trece sotia si veti fi mai tolerant, scrie psychologytoday.com.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!