Sari la conținut

Uleiurile esentiale si sarcina

Uleiurile esentiale naturale trebuie foloste cu multa prudenta in timpul sarcinii. Chiar daca acestea sunt utilizate in scop extern, pentru aromoterapie, masaj sau adaugate in apa de baie, uleiurile esentiale pot aduce grave prejudicii unei bune dezvoltari a fatului.

Desi riscul este mic, prudenta este cea mai buna solutie. In concluzie uleiurile esentiale sunt interzise cu desavarsire in primele trei luni de sarcina, daca nu ai acordul medicului, adica in perioada embriogenezei, perioada cea mai critica a sarcinii. prudenta trebuie manifestata si dupa primul trimestru cand doar anumite uleiuri esentiale pot sa fie folosite, in conditiile in care compusi din uleiurile esentiale pot trece prin placenta si pot pune in pericol dezvoltarea fatului.

Prudenta trebuie pastrata si dupa nastere, daca mama alapteaza, deoarece uleiurile esentiale pot trece in laptele matern.

Pe de alta parte uleiurile esentiale au capacitatea de a ameliora greata si varsaturile, in conditiile in care cele mai multe dintre medicamente sunt interzise pentru femeile insarcinate.

Este foarte imporatant ca in cazul in care ai acordul medicului pentru a utiliza uleiuri esentiale sa folosesti doar variantele naturale si sa excluzi variantele de sinteze ale acestora. Cumpara uleiurile esentiale doar din farmacii sau magazine naturiste si verifica cu atentie autenticitatea acestora. Uleiurile sintetice nu au nici o valoare terapeutica si sunt foarte periculoase.

Respecta strict modul de utilizare si doza prescrisa. O cantitate mai mare nu te ajuta, din contra iti poate face foarte rau si tie si copilului.

Afla mai multe despre medicamente si sarcina

Foloseste uleiurile esentiale pentru perioade scurte de timp de la cinci la cel mult zece zile.

Sunt permise pentru utilizare in timpul sarcinii urmatoarele uleiuri esentiale, dar numai cu sfatul medicului si cu respectarea stricata a dozei si a modului de utilizare: uleiul esential de
lamaie, ienupar, lavanda, maghiran, uleiul de salvie.  

Uleiurile permise dupa depasirea primului trimestru de sarcina sunt: uleiul de esential de busuioc, musetel, tarhon, eucalipt, ghimbir, ylang-ylang, dar si de data aceasta cu prutenta si numai cu sfatul medicului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro