Sari la conținut

Peste 6.000 de femei au spus ce își doresc pentru următoarea sarcină și naștere. Iată răspunsurile lor

Multe dintre femeile care au trecut prin experiența sarcinii și a nașterii spun că își doresc ca data viitoare lucrurile să se întâmple altfel. Un grup de cercetători a întrebat 6.101 de femei australiene ce ar face diferit, dacă ar rămâne însărcinate pentru a doua oară.

Concluziile au fost publicate în British Medical Journal Open.

"Data viitoare voi fi mai pregătită"

Cele mai multe comentarii (39,2%) au fost din partea femeilor care vor să evite repetarea experienței anterioare a sarcinii și a nașterii. Ele doresc să se informeze mai bine despre alegerile pe care le fac și să evite anumite intervenții la naștere. De exemplu, au existat peste 500 de comentarii din partea femeilor care au spus că data viitoare vor să evite inducerea travaliului.

Inducerea travaliului în Australia poate duce la intervenții medicale suplimentare. Ratele ridicate de intervenție medicală pot duce la rezultate mai slabe materne și neonatale atunci când sunt utilizate în mod excesiv.

"Vreau o experiență specifică de naștere"

28,5% dintre comentarii arătau că femeile își doresc ca următoarea naștere să fie o naștere vaginală (1.735 de comentarii), iar unele ar opta pentru o cezariană (438 de comentarii).

„Vreau un model specific de îngrijire”

Femeile au spus, de asemenea, că vor să primească un sprijin mai bun, adică să aibă un partener mai susținător și un medic mai bun. Aproximativ 17,8% dintre toate comentariile, următorul grup ca mărime, au identificat un model specific de îngrijire al maternității. Femeile vor să aibă mai mult sprijin din partea partenerilor și a personalului medical, care să le respecte alegerile și dorințele.

O mămică a spus: „Este foarte important pentru mine ca data viitoare să am un furnizor de îngrijire în care am încredere deplină, care are o bună înțelegere a preferințelor mele de naștere și care mă va încuraja, îmi va da putere, mă va sprijini și va crede în mine și în capacitatea mea de a-mi naște copilul.”

„Vreau un acces mai bun la serviciile medicale”

Acest grup de comentarii (2,9%) le-a inclus femeile din zonele îndepărtate ale Australiei. Ele au spus că și-ar dori să aibă acces la mai multe servicii locale de maternitate.

O mămică dintr-un oraș mai îndepărtat a spus: „Dacă aș rămâne însărcinată din nou, m-aș muta într-un oraș mai mare.”

„Nu vreau să schimb nimic”

Aproximativ 10,2% dintre comentarii au fost de la mămicile care nu ar schimba nimic la următoarea sarcină.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!