Sari la conținut

Plus size model şi însărcinată în 8 luni: Tess Holiday

Ştim că toţi medicii ne sfătuiesc să ne pregătim pentru o sarcină slăbind şi făcând mai mult sport. Astfel încât corpul nostru să facă cât mai bine faţă sarcinii pe care o are.

Dar este absolut necesar să se întâmple aşa? Modelul Tess Holiday ne spune că nu. 

„Să am încă un copil a fost un proces frumos şi uneori frustrant. Acum, când intru în a 8-a luna de sarcină corpul meu arată aproape la fel ca înainte, cu excepţia burţii şi sunt foarte în regulă cu asta. Cu ce nu sunt în regulă este faptul că oamenii încă consideră că pot face comentarii despre corpul meu: <nu arăţi însărcinată>, <probabil că vei avea gemeni>, <rişti viaţa bebeluşului tău> – toate lucruri cât se poate de departe de realitate”.

Tess Holiday nu este la prima sarcină, primul copil l-a avut la 20 de ani. Şi nici nu este prima oară când discuta despre greutate. De fept, toată viaţa ei a avut o greutate mai mare decât cea considerată normală. Asta nu a oprit-o însă să devină model, să aibă contracte cu case celebre şi să apară pe coperta revistei People. De fapt, a şi devenit un activist care luptă să ne înveţe să privim altfel noţiunea de greutate normală. 

„Atunci când vedem în presă ştiri despre femei celebre însărcinate, ele arătă minunat şi se grăbesc să ne spună ce vor face ca să scape de greutatea pusă în plus. Eu am făcut tot ceea ce am putut ca să arăt cât mai bine, dar sunt cât se poate de departe de atitudinea lor. Atât pentru mine cât şi pentru cele mai multe femei, modul în care sunt celebrităţile nu reprezintă viaţa reală.

Fac parte dintr-o mică minoritate şi îţi spun că este în regulă dacă nu ai o burtică perfectă sau dacă nu se vede deloc că eşti însărcinată. Îţi spun că poţi să fii plus size şi să ai o sarcină sănătoasă. Foarte important este să găseşti un medic care nu te facă să te simţi prost din cauza greutăţii tale.

Este ok să spui cuiva să te lase în pace dacă îţi dă sfaturi pe care nu le-ai cerut despre ce este mai bine pentru tine şi pentru bebeluşul tău. Ca femei, noi ştim ce este bine pentru noi. Noi stabilim asta şi nu este treaba nimănui altcuiva.”

Ce părere ai despre această atitudine?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!