Sari la conținut

Prin ce modificări trec sânii, în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, întregul organism suferă modificări, din cauza schimbărilor hormonale. În afara faptului că burtica se va modifica de la o săptămână la alta, vei observa că sânii vor suferi și ei destul de multe modificări.

Din momentul în care bebelușul este conceput, sânii își încep procesul de schimbare. Cu toate acestea, potrivit BabyCenter, abia în săptămânile șase până la opt de sarcină femeile vor putea observa modificări ale sânilor.

Iată prin ce modificări trec sânii, în timpul sarcinii:

Sânii devin mai dureroși și mai sensibili

La fel ca majoritatea schimbărilor din timpul sarcinii, mameloanele devin dureroase și sensibile din cauza nivelului crescut de hormoni din organism. Potrivit Asociației Americane de Sarcină, acest lucru ajută la pregătirea sânilor pentru alăptare.

Sânii încep să crească

Sânii devin mai mari, în timpul sarcinii, datorită prolactinei.

Sânii devin mai grei

Pe măsură ce sânii se pregătesc pentru a produce lapte, se pot simți mai grei. În timpul sarcinii, ei pot deveni cu 2 kg mai grei decât înainte. O greutate care poate pune o presiune asupra umerilor și spatelui, dacă nu este susținută corespunzător.

Sâni pot prezenta vene proeminente

Când femeile rămân însărcinate, volumul sângelui crește considerabil. Potrivit Bass Vein Center, sângele din corpul femeilor poate crește cu 40%. Acest volum poate face ca venele să devină mai proeminente, în special venele de pe sâni.

Sfârcurile și mameloanele se pot mări

Pentru unele femei, dimensiunea mameloanelor și a sfârcurilor poate reveni la forma inițială după ce alăptarea s-a încheiat.

Sfârcurile și mameloanele își pot schimba culoarea

Pe măsură ce sarcina avansează, sfârcurile și mameloanele pot căpăta o nuanță mai închisă. Acesta este rezultatul hormonilor care modifică pigmentul pielii de pe sâni, potrivit News-Medical.net.




 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!