Sari la conținut

Reflexele nou nascutilor

Nou nascutii sunt creaturi fantastice. Vei vedea si tu acest lucru in primele minute in care il vei tine pe al tau in brate. Desi par atat de mici si de fragili, ei sunt dotati cu toate reflexele necesare pentru a trai si se dezvolta. 

De exemplu, daca ii pui degetul in gura, el va incepe automat sa suga. Sau daca ii pui degetul in palmuta il va prinde imediat. Sunt aproximativ 75 de reflexe in total, unele dintre ele fiind testate imediat dupa nastere. Acum va vom prezenta cateva dintre ele.

1. Reflexul de a suge

Bebelusul este capabil sa caute mamelonul, sa isi aseze gura in pozitia corecta si sa suga. Micul filmulet de mai jos va va convinge. Puteti folosi acest reflect pentru a-i indica in ce parte este hrana, atingand usor obrazul din dreptul sanului.

2. Reflexul de apucare

Daca ii puneti ceva in palma bebelusul va incerca sa stranga degetele in jurul lucrului respectiv.

3. Reflexul de tarare

Daca lasati bebelusul pe burta el va adorpta o pozitie de tarare cu picioarele indoite si mainile folosite ca si suport. 

4. Reflexul mersului

Daca tineti bebelusul vertical si el atinge cu piciorul o suprafata tare va incepe sa faca miscari ca si cum ar merge. Atentie sa ii sustineti si capul!

5. Reflexul Moro

Este un reflex pe care il are atunci cand il sperie ceva. Veti observa o extensie brusca a membrelor impreuna cu extensia corpului.

In general aceste reflexe 'primitive' dispar in primele 5 luni de viata.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!