Sari la conținut

Vitamina D, vitala in timpul sarcinii

Femeile gravide au nevoie de un plus de vitamina D, pe perioada sarcinii, iar apoi si in timp ce alapteaza, sunt concluziile unui studiu realizat de medicii din Marea Britanie.
Cercetatorii britanici sustin ca femeile gravide au nevoie de mai multa vitamina D, iar lipsa acesteia poate ajunge chiar sa puna in pericol viata fatului, informeaza BBC.

Cu toate acestea, medicii nu au reusit inca sa se puna de acord asupra modului in care aceasta ar trebui administrata.

Necesarul de vitamina D se face stand zilnic 20 de minute la soare. Desi exista numerosi specialisti care sustin ca necesarul de vitamina D ar trebui asigurat cu ajutorul suplimentelor nutritive, autoritatile britanice nu au recunoscut in mod oficial aceasta necesitate.

Cercetatorii Institutului pentru Sanatatea Copilului din Londra recunosc ca mai trebuie facute si alte investigatii, insa primele dovezi arata ca femeile gravide ar trebui sfatuite sa ia vitamine.

 

In sprijinul teoriei lor vine si un studiu international care arata ca Marea Britanie ste singura din 31 de tari europene in care gravidele nu sunt sfatuite chiar de Ministerul Sanatatii sa ia vitamina D si nu primesc gratuit suplimentul nutritiv.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!