Sari la conținut

Saptamana 30 de sarcina

Nerabdarea este cuvantul de ordine al acestei saptamani, dar si pentru toata luna a VIII-a, care incepe cu cea de a30-a saptamana. Nerabdarea este fireasca si de inteles. Pe de alta parte cel mai bun lucru pe care il poti face este sa gestionezi cu atentie fiecare minut al acestei perioade, pentru ca pe de o parte va trece foarte repede, pe de alta, este ultima perioada linistita pentru foarte mult timp de acum incolo.

 

Cum arata bebe in saptamana 30

Pentru ca rinichii si apartul urinar este functional, bebe face circa jumatate de litru de pipi, in fiecare zi. Un alt succes este declansarea procesului de producere de celule ale sangelui in maduva osoasa. In pregatirea procesului respiratiei, dupa nastere, copilul exerseaza, in uter, miscarile toracice. In aceasta saptamana intra in functiun esi diafragma. Acestea sunt explicatia reprizelor de sughit pe care copilul le experimenteaza foarte des. Sughitul in viata intrauterina este un fenomen normal si face parte din procesul de evolutie.

Cum te simti in saptamana 30 de sarcina

O serie de stari speciale, incep sa-ti dea tarcoale. Emotii, melancolie, teama, dar si exuberanta, euforie si nerabdare. Totul este perfect normal si are drept cauza concentratia mare de hormoni care sustin sarcina. Dincolo de detaliile fiziologice, starile psihice speciale in acest moment al sarcinii au radacina in sentimentele materne care infloresc in orice femeie. Cea mai buna solutie este sa exprimi tot ceea ce simti, sa te exteriorizezi si sa comunici celor foarte apropiati - parteneruluide viata si evetual mamei tale ce te preocupa. Echilibrul psihic este foarte important in aceasta perioada.

Doua probleme pot sa devina suparatoare. Asa numita masca a sarcinii, care este o accentuare a pigmentarii fetei in zona fruntii si retentia de lichide. Pigmentarea dispare de la sine dupa nastere, iar retentia de lichide o poti combate printr-un aport sustinut de lichide. Pare un paradox, dar nu este asa. Cu cat bei mai multe lichide cu atat vei elimina mai mult si vei atenua fenomenul.

Contractiile Braxton-Hicks sunt in aceasta perioada fecvente. Volumul de lichid amniotic scade pe masura ce bebe crestere. Este posibil sa simti ca nu poti respira bine, ca urmare a faptului ca uterul apasa pe diafragma. Neplacerea o sa dispara in a 34-a saptamana dupa ce bebe se va muta cu capul in jos.

 

Pregatirea pentru nastere si ultima ecografie de morfologie fetala

Este recomandat si necesar sa faci o serie de noi teste si analize. Cea mai importanta este a treia ecografie de morfologie fetala. Investigatia trebuie sa stabileasca greutatea si lungimea bebelusului, pozitia lui in uter, starea placentei, calitatea si cantitatea de lichid amniotic. In functie de toate acestea, se vastabili daca este sau nu necesara o nastere prin cezariana, scrie baby zone.

O alta serie de investigatii urmareste sa stabileasca posibile infectii vaginale si urinare care, identificate in acest moment al sarcinii, se pot trata si rezolva fara niciun fel de probleme.

 

Citeste si despre Saptamana 29 de sarcina

Citeste si despre Saptamana 31 de sarcina

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!