Sari la conținut

Sarcina în timpul iernii. Măsuri de siguranță

Sarcina în timpul iernii (decembrie-martie) impune câteva reguli suplimentare de siguranţă pentru femeile însărcinate. Iată un ghid pentru viitoarele mămici care să le ajute să treacă sănătoase de iarnă.

Îmbracă-te în straturi. Straturile păstrează căldura mai bine decât hainele foarte groase. Evită însă hainele strânse pe corp - deşi par să încălzească, sugrumând circulaţia efectul va fi invers.

Cizme călduroase şi comode. Tocurile nu sunt recomandate gravidelor începând cu trimestrul doi de sarcină deoarece schimba centrul de greutate al corpului făcând mersul instabil, iar căzăturile sunt periculoase în timpul sarcinii, atât pentru mama cât mai ales pentru făt.

Bea multe lichide. Deshidratarea poate cauza în timpul sarcinii dureri de cap, constipaţie, oboseala, uscarea pielii şi infecţii urinare şi poate să declanşeze naşterea prematură. Cea mai indicată băutură în această perioadă este apă, binevenite fiind şi ceaiurile (atenţie din ce plante le prepari!), supele, sucurile de fructe.

►Citește și Provocările unei sarcini pe timp de iarnă

Umiditatea aerului. Căldura usucă aerul din casă în perioada aceasta. Aerul umed este mai sigur pentru sănătatea ta, mai ales că sarcina, usucă mucoasa nazală într-un mod tare neplăcut.

Fă-ţi vaccinul antigripal. Gripă este un inamic redutabil al gravidelor. În cele mai nefericite cazuri, se ajunge la complicaţii ce provoacă întreruperea sarcinii ori, dacă viitoarea mama se îmbolnăveşte în primele luni de sarcină, copilul se poate naşte cu malformaţii. Vaccinul se face începând cu al doilea trimestru al sarcinii. Oricum este necesară recomandarea medicului.

Prudenţa la masa de Crăciun. Ai grijă ce mănânci. Evită alimentele cu potenţial periculos şi nu abuza de mâncare. Dietă echilibrată pe care trebuie s-o aibă viitoarea mama îi permite să guste din toate atâta timp cât nu exagerează şi completează totul cu salate sau alte alimente uşoare.

Vitamina D. Studiile au demonstrat că aportul de vitamina D din timpul sarcinii este deosebit de important în dezvoltarea osoasă ulterioară a copilului. Dacă vara vitamina vine prin acţiunea razelor soarelui, iarna ai nevoie de suplimente. Din nou, doar cu sfatul medicului.

Sursa: ivillage.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!