Sari la conținut

Sarcini exceptionale. Evenimente

Doua evenimente care dovedesc ca nu exista limite. Daca este bine sau rau, apreciaza tu:

Insarcinata cu propriul nepot

O femeie in varsta de 58 de ani din Utah, Statele Unite, asteapta sa dea nastere copilului fiicei sale, acceptand sa fie mama purtatoare a propriului nepot. Julia Navarro, o peruana care locuieste in SUA, a fost de acord sa-i fie implantat un ovul fecundat, provenit de la fiica ei.

Lorena McKinnon, in varsta de 32 de ani, a avut un sir de avorturi, insa anul trecut ea a hotarat, impreuna cu mama sa, sa recurga la aceasta metoda pentru a putea avea copii. "Ca o familie, trebuie sa ne ajutam reciproc", a declarat Navarro, care asteapta sa dea nastere copilului la inceputul lunii februarie. Navarro a trebuit sa fie supusa unor teste pentru a se verifica daca ea este apta, din punct de vedere fizic, sa poata da nastere unui copil, la aceasta varsta, dupa o perioada de menopauza de 12 ani.

Cvadrupletii nascuti la Brasov, dupa fertilizare in vitro

O brasoveanca a dat nastere la patru copii sanatosi, dupa ce a fost fertilizata in vitro. Micutii, nascuti la putin dupa 6 luni de sarcina, vor ramane in spital pana cand vor mai prinde in greutate. Cei patru bebelusi, doua fete si doi baieti au venit pe lume asistati de o echipa intreaga de medici specialisti de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Brasov.

Micutii au venit pe lume prin cezariana si fiecare dintre ei cantareste intre 700 si 800 de grame, a spus Ioan Oprea, seful Sectiei Neonatologie de la Maternitate. Mama nu s-a speriat cand a aflat ca va avea patru bebelusi in urma operatiunii de fertilizare in vitro, mai ales ca a avut parte de monitorizare speciala. Starea micutilor este stabila, chiar daca cvadrupletii au necesitat reanimare la nastere.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!