Sari la conținut

Sexul după nașterea bebelușului necesită timp și practică

Timpul și efortul sunt două lucruri care dispar, după nașterea bebelușului. Cu toate acestea, este nevoie de ambele pentru a reîncepe să întreții relații sexuale, după ce ai născut.

Epuizarea, pe lângă hormonii dezlănțuiți, durerile postpartum și modificările corpului nu alcătuiesc exact cel mai romantic mediu pentru momentele intime.

A face sex după nașterea bebelușului poate părea cel mai îndepărtat lucru din mintea ta, în momentul de față, dar nu va fi așa pentru totdeauna. 

Cât timp trebuie să aștepți până să poți face sex, după ce ai născut?

Nu este o regulă strictă în acest sens, însă majoritatea cadrelor medicale recomandă să aștepți cel puțin 6 săptămâni pentru a te vindeca, după naștere.

► Citește și: Sfaturi de la părinți: 8 secrete legate de sex, pe care fiecare proaspăt părinte ar trebuie să le știe

Sexul, după nașterea bebelușului

După naștere, hormonii o pot lua puțin razna, iar epuizarea poate părea copleșitoare. Înainte de a avea momente intime cu partenerul, vorbește cu el și spune-i ce simți.

Depresia postpartum este un lucru real, iar schimbările din coprul tău nu trebuie ignorate.

► Citește și: 6 cele mai mari minciuni pe care le-am crezut înainte să am copii

Aproximativ 70-80% dintre mame experimentează schimbări de dispoziție și/sau sentimente negative după naștere, așa că încearcă să nu pretinzi că aceste sentimente nu există. Sexul va veni. Ia-ți timp pentru a te vindeca atât din punct de vedere fizic, cât și mental și adaptează-te la noul tău rol de mămică.

Cum să îmbunătățești sexul, după nașterea bebelușului?

A face sex după ce ai dat naștere unui copil este ca mersul pe bicicletă: dacă nu ai mai făcut acest lucru de ceva timp, ai nevoie de puțină practică pentru a-l îmbunătăți.

Iată câteva sfaturi despre cum ai putea să readuci romantismul în dormitor:

Sărută-ți partenerul ori de câte ori ai ocazia

Acest lucru poate părea neînsemnat, dar această activitate intimă simplă poate face corpul să-și dorească din nou activități sexuale.

► Citește și: Cum arată preludiul când ai copii

Programează-ți nopțile cu partenerul

Este posibil să simți că nu mai ai timp deloc și că ești mereu ocupată cu alăptarea și schimbatul scutecelor, dar fă-ți timp și pentru partenerul tău. Ieșiți la cină amândoi sau uitați-vă împreună la un film, apoi vă puteți retrage în dormitor.

► Citește și: Confesiuni de mii de like-uri despre cum e sexul dupa ce devii parinte

Fiți amabili unul cu celălalt

Acest lucru poate părea foarte dificil, mai ales dacă ai de-a face cu nopți nedormite. Complimentele și zâmbetele pot ajuta în aceste situații.

► Citește și: Există sex după naștere? Singura mea fantezie după ce am devenit mamă

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!