Sari la conținut

6 cele mai mari minciuni pe care le-am crezut înainte să am copii

Cred că fiecare dintre noi stabilim ipoteze despre creșterea copiilor înainte de a deveni părinți. Unele dintre aceste idei s-ar putea să se bazeze pe propriile noastre concepte despre faptul că am putea face lucrurile absolut diferit față de ceilalți sau că ceea ce ne-au spus alți părinți despre modul în care ei își cresc copiii, se aplică și în cazul nostru. Dar nu se întâmplă mereu așa.

Mai jos sunt prezentate șase dintre cele mai mari minciuni pe care le-am crezut înainte de a avea copii – și realitatea a ceea ce s-a întâmplat de fapt în cazul meu.

1. Pune bebelușul în pătuț atunci când este în stare de somnolență, dar este încă treaz

Știi ce s-a întâmplat când am pus copilul încă treaz în pătuț? S-a uitat la mine da parcă ar fi zis – “Oh, super! Pot să stau liniștit aici pentru câteva clipe. După aceea ce facem, mami? Mergem la o plimbare? Apoi putem să stăm pe canapea să vedem un film. Aș putea să beau și niște lăptic. Mulțumesc.”
Personal, nu cunosc niciun copil care să fi adormit îmediat după ce l-ai pus în pătuț, el fiind încă treaz. Ce este oricum un copil în stare de somnolență? Bebelușii au două moduri: “Sunt treaz” sau „Trebuie să dorm, acum! Lapte, te rog!”

2. Serile când te vei reconecta cu partenerul

Acest lucru a funcționat o perioadă scurtă de timp, când reușeam să culc copilul mai devreme decât dormeam noi. Acum avem 2 copii, dintre care unuia îi place să se culce târziu. De cele mai multe ori mergem toți să dormim împreună ca o familie, ceea ce este minunat. Fără chinuri prea mari înainte de somn. În unele nopți, stelele se aliniază și amândoi copiii adorm devreme. În acel moment sunt prea obosită pentru a avea o conversație bună cu soțul meu.
Cele mai bune momente pentru a ne reconecta sunt zilele pline de aventură când petrecem timp cu copiii, apoi venim acasă și punem un film. Atunci putem vorbi și să ne relaxăm în timp ce prichindeii sunt atenți la film.

► Citește și: Cum arată preludiul când ai copii

3. O să alăptezi aproximativ 12 luni

Am fost un caz fericit și nu am avut probeme în ceea ce privește alăptarea. M-am gândit inițial să alăptez exclusiv 6 luni, apoi să adaug mâncare solidă în alimentația copiilor.
Copiii mei aveau alte planuri, însă. La 6 luni nu aveau niciun interes pentru mâncarea solidă. Când le-am dat niște avocado, se uitau de parcă ar fi spus – „cu ăsta mă dau pe cap?” Abia după vârsta de un an au început să mănânce alimente solide.
Știu, de asemenea, niște mămici grozave care au alăptat două, trei sau șase luni. Perioada de un an de alăptare – deși oarecum considerată durata acceptabilă din punct de vedere social – nu este întotdeauna comună.

4. Trebuie să _____, altfel niciodată vor _____.

Când s-a născut fiica mea cea mare, inițial am îmbrățișat ideea de a o ține în brațe cât mai mult timp posibil când doarme. Era un bebeluș și, în plus, avea nevoie de afecțiune, nu?
Apoi a împlinit patru luni și m-am gândit: Trebuie să stea în patul ei? Ce se întâmplă dacă nu se va învăța să doarmă singură?

Ulterior, nu a existat niciun motiv de îngrijorare. Copiii mici au un impuls uimitor de a învăța și de a deveni independenți. Ei o fac doar după propriul orar. Nimeni nu merge la liceu în scutece, cu suzetă sau încă vor să doarmă cu părinții.

5. Lucrurile devin mai ușoare pe măsură ce copiii cresc

Aici este doar jumătate de adevăr. Copiii mei au doi ani jumătate și cinci ani, dar lucrurile sunt mai ușoare în multe privințe decât atunci când erau bebeluși. Zilele acelea cu un copil mic și un nou-născut au fost grele. În multe feluri, viața este mai ușoară acum. Avem un somn mai lung în timpul nopții și nimeni nu țipă în mașină atunci când suntem într-o plimbare lungă.

Copiii mici vin în general și cu mici probleme. Aproape toate pot fi rezolvate cu un pui de somn, o îmbrățișare sau cu ceva timp petrecut împreună. Pe măsură ce cresc, nu mai putem rezolva totul cu îmbrățișări sau cu un pui de somn. Văzându-i luptând cu experiențele dificile alea vieții face ca tantrumurile să pară ușoare.

6. Viața ta nu va mai fi niciodată aceeași

Teoretic, acest lucru este adevărat. Viața ta se schimbă pentru totdeauna după ce apar copiii. Totuși, acest lucru se spune de obicei într-o manieră cam exagerată, ca și cum viața ta va fi mai grea decât era înainte de copii. Adevărul este că viața ta nu va mai fi aceeași, deoarece va fi și mai bună ca înainte.

► Citește și: 13 lucruri care se vor schimba în viața ta după ce vei deveni părinte

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!