Sari la conținut

Simptome neplacute ale sarcinii

Sarcina este o bucurie, dar este si o experienta cu mai multe fatete. Unele mai putin placute decat altele. Despre cele mai multe dintre simptomele sarcinii toata lumea stie. Dar exista si manifestari mai putin cunoscute sau care nu sunt neaparat percepute ca simptome ale sarcinii. Toate acestea sunt, insa efecte secundare ale hormonilor care sustin si controleaza procesul de dezvoltare fetala.

Nasul infundat. De prin luna a patra de sarcina foarte multe dintre femei au nasul infundat fara a fi racite. Explicatia este cresterea secertiilor de mucus la nivelul mucoasei olfactive. Problema poate rezolvata cu picaturi de apa de mare, care nu au nici un fel de efecte secundare.

Sforai. Daca stii cum sforaie bunicul tau, sa nu te mire daca in timpul sarcinii o sa sforai si tu. Este neplacut, dar este foarte normal. Sforaitul este efectul congestiei nazale, ca urmare a secretiilor crescute de mucus.

Transpiri foarte tare. Metabolismul creste de doua ori in timpul sarcinii. Mai in gluma mai in serios, organismul unei femei insarcinate este ca o fabrica care merge la capacitate maxima. Nu exista o rezolvare, dar daca te imbraci cu haine comode si daca te hidratezi, este in regula.

Secretii vaginale ciudate. Nimic din ceea ce ti se intampla in timpul sarcinii nu este ciudat, ci face parte din normalitatea starii speciale prin care treci. Asta in primul rand. In al doilea rand cere parerea medicului, care o sa-ti explice tot ceea ce nu stii sau nu intelegi. Unele dintre secretiile vaginale, mai ales cele care au culoare ciudata sau un miros intes pot sa-ti indice posibile infectii, dar dincolo de acestea este vorba despre o secretie exagerata de mucus care este normala si care se intampla sub efectul hormonilor de sarcina.

Nimic din ceea ce ti se intampla in timpul sarcinii nu este ciudat, ci face parte din normalitatea perioadei speciale prin care treci.

Incontinenta urinara este un simptom foarte neplacut, dar inevitabil si mai ales normal. Apare de la inceputul sarcini si este efectul procesului de distensie al oaselor de la nivelul bazinului si al relaxarii ligamentelor. Solutia este simpla. Mergi la toaleta des si poarta tampoane protectoare. Procesul este unul reversibil, in circa 4-6 luni dupa nastere. Foarte utile sunt exercitiile Kegel pe care le poti face si in timpul sarcinii, si dupa nastere, indiferent daca nasti normal sau prin cezariana. Daca nasti pe cale naturale, exercitiile Kegel sunt recomandate dupa o luna de la nastere, pentru a da ocazia musculaturi sa-si revina. Daca  nasti prin cezariana, poti face acest gen de gimnastica imediat, pentru a ameliora incontinenta urinara, scrie parenting.com.

Afla cum trebuie sa faci exercitii Kegel pentru ca acestea sa fie cu adevarat eficiente

Bucura-te de perioada cu totul speciala prin care treci, dincolo de toate aceste impediemente. Sarcina usoara!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!