Sari la conținut

Solutii rapide ca sa scapi de arsurile gastrice

Arsurile gastrice sunt unul din simptomele frecvente din timpul sarcinii. Dificultatile digestive, greturile, varsaturile si arsurile in epigrastru sunt simptome ale sarcinii care apar in anumite perioade ale acesteia.

In ceea ce priveste arsurile gastrice acestea apar mai ales in trimestrul I si III al sarcinii. Cele mai multe femei gravide simt o senzatie de arsura in piept, de obicei, in spatele sternului. Acest lucru se intampla mai ales in trimestrul III ca urmare a cresterii in volum a uterului si a relaxarii sficterelor. Arsurile la stomac in timpul sarcinii sunt cauzate si de secretia crescuta de hormoni feminini care sustin sasrcina. Nivelurile crescute de progesteron relaxeza sficterul dintre stomac si esofag, ceea ce face ca acidul din stomac sa treaca in esofag determinand arsurile la stomac. Arsurile gastrice sunt incomode și foarte neplacute. Din fericire exista solutii rapide care te pot ajuta sa scapi de acesta neplacere.

Bea limonada.
Limonada este alcalina si neutralizeaza acidul gastric. Lamaia este una dintre cele mai alcaline fructe, motiv pentru care limonada poate fi folosita ca un remediu rapid pentru arsuri la stomac.

Mesteca guma. Poate suna ciudat dar este foarte eficient. Cand mesteci guma glandele salivare produc un exces de saliva care neutralizeaza acidul gastric si previne arsurile la stomac.

Simptome neplacute ale sarcinii

Mananca ghimbir.
Ghimbirul este un remediul pentru toate suferintele gastrice. Chinezii folosesc ghimbirul pentru toate bolile de stomac, inclusiv pentru diverse probleme de reflux gastric. In plus ghimbirul este o optiune sigura pentru femeile gravide. Poti bea un ceai de ghimbir, folosin o bucata de ghimbir infuzata in apa fierbinte.

Schimbarile in dieta. Acestea iti asigura linistea stomacului pe termen lung. Evita bauturile acidulate, cele care contin cofeina, dar si alimente picante si pe cele foarte grase. Stai pe o perna mare atunci cand stai intinsa pentru a preveni ca acidul din stomac sa treaca in esofag.

Bea un pahar de apa. De cele mai multe ori calmeaza instantaneu arsurile gastrice. La fel poate face si un pahar de lapte cald.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!