Sari la conținut

Știința ne spune: viața unei femei se schimbă total după ce aceasta devine mamă

Venirea bebelușului pe lume este unul dintre cele mai prețioase momente ale oricărei familii. În timp ce tăticii se confruntă cu atât de multe noi responsabilități, mămicile se confruntă, printre altele, și cu schimbări majore care au loc în viața lor.

De fapt, femeile se schimbă atât de mult după naștere, încât unele dintre ele nu mai sunt aceleași persoane de dinainte de a deveni mame.

De ce se întâmplă acest lucru? Știința ne răspunde:

Sarcina și maternitatea ar putea schimba structura creierului feminin

Aceste schimbări le fac pe mame să fie mai atente la bebelușii lor și la nevoile acestora. Potrivit unor noi cercetări, acest lucru se datorează fluctuației hormonale drastice care are loc în timpul sarcinii, nașterii și alăptării. Acest lucru ar putea remodela creierul feminin, producând modificări structurale la nivelul creierului.

Maternitatea îmbunătățește memoria și învățarea

Când copilul nu găsește ceva, mama lui știe cu siguranță unde se află acel lucru. Cercetările arată că experiența sarcinii și a hormonilor de naștere și de sarcină îmbunătățesc, de fapt, capacitatea mamei de a memora și de a învăța lucruri noi mai ușor.

Modificarea geneticii

În 2015, s-a constatat că, în timp ce o femeie este însărcinată, celulele de la făt se răspândesc în corpul viitoarei mame. Cercetarea a fost făcută pe 26 de femei însărcinate cu bebeluși de sex masculin și a fost detectată prezența cromozomilor Y. Aceasta este de fapt o dovadă puternică că nu ești literalmente aceeași persoană după naștere.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!