Sari la conținut

Tipuri de contractii in timpul sarcinii

Nimic nu sperie mai mult pe o femeie insarcinata decat contractiile. Si sangerarea, desigur, insa aceasta este mai putin frecventa si mai rar te intrebi daca este buna sau rea. Mai multe despre sangerarea in sarcina poti afla de aici

In ce priveste contractiile, ele sunt o realitate normala a sarcinii si trebuie sa stii sa deosebesti contractiile 'bune' de contractiile 'rele'.

In primul rand, atunci cand este vorba de contractii, trebuie sa tii cont de momentul in care apar. 

Exista contractii la nivelul uterului care apar in primul trimestru al sarcinii. Acestea sunt datorate faptului ca uterul incepe sa se extinda. Desi nu se prea vorbeste despre ele, sunt normale si arata ca sarcina progreseaza cum trebuie. Majoritatea femeilor insarcinate cand au aceste contractii incep sa se teama ca sunt inceputul unui avort spontan. Daca aceste contractii sunt insotite de sangerari, atunci doctorul trebuie contactat imediat. Daca nu, este vorba despre unul dintre simtomele normale ale sarcinii. Se simt cel mai pregnant cam dupa a doua luna de sarcina si daca ai fi pusa sa le descrii cel mai probabil ai folosi cuvantul crampe.

 

In trimestrul doi al sarcinii apar contractiile false, cunoscute si sub numele contractii Braxton Hicks. Acestea nu sunt regulate si nici dureroase. Ele mai sunt cuoscute si sub numele de travaliu fals. Isi fac aparitia mai ales dupa saptamana 34 de sarcina. Adesea nici nu sunt usor de identificat de catre cea care le are.

Tip: pentru a-ti da seama daca ai o contractie sau pur si simplu se misca bebele poti face urmatorul test: te asezi pe spate, intinsa la orizontala si palpezi uterul. Daca este in intregime dur in timpul crampelor, atunci este vorba de o contractie. Daca este dur intr-o parte si mai moale in cealalta, atunci este vorba despre cum simti tu miscarile bebelusului.

 

In trimestrul trei apar adevaratele contractii, cele care duc, in final, la nastere. Ele sunt contractii regulate si anuta nasterea daca apar la interval de 10 minute (calculat din momentul in care incepe contractia pana cand incepe urmatoarea contractie). Despre cum poti sa recunosti contractiile de travaliu poti citi aici. Ce se intampla in travaliu si de ce este acesta insotit de contractii poti citi aici.

 

Un alt tip de contractii pe care le poti resimti sunt contractiile din timpul orgasmului. Acestea nu au nicio influenta asupra bebelusului si pot fi benefice in ceea ce priveste starea ta de spirit. Este recomandata abstinenta numai in anumite situatii, in care doctorii suspecteaza posibilitatea unei nasteri premature. Cu toate ca este una din metodele populare de a 'provoca' nasterea atunci cand esti aproape de termen, nu exista nicio dovada ca ar avea vreo influenta.

 

Cand sa anunti doctorul

- cand contractiile sunt insotite de sangerari

- cand contractiile sunt dureroase si la intervale regulate

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!