Sari la conținut

Totul despre a patra luna de sarcina

A patra luna de sarcina marcheaza trecerea in trimestrul doi de sarcina. Luna a patra este una din cele mai usoare luni ale sarcinii. Amplitudinea abdomenului este mica, la unele femei chiar insesizabila, cele mai multe dintre neplacerile primelor trei luni de sarcina sunt de domeniul trecutului, iar starea generala a femii insarcinate se imbunatateste radical. Esti plina de energie, de chef de viata, oboseala si greturile au trecut, esti stralucitoare si plina de o lumina speciala care vine din grauntele de viata care creste in tine.

Saptamana a 13-a de sarcina  este cea in care trebuie sa ai confirmarea cresterii in greutate. In medie circa 3-4 kilograme care te rotunjesc frumos. Saptamana este cea in care poti da de veste despre sarcina, daca nu ai facut asta pana acum. Oricum  burtica ta incepe sa devina vizibila. Copilul este in crestere rapida, iar principala caracteristica a fatului este ca devine pe zi ce trece mai bine proportionat. Acum capul reprezinta doar 1/3 din corpul copilului si diferentele scad cu fiecare saptamana care trece. Saptamana este cea in care placenta ajunge la capacitatea maxima si poate sustine nevoile nutritive ale copilului, dar si necesarul de hormoni de sarcina.

In saptamana a 14-a de sarcina copilul tau are circa 10 centimetri si cantareste circa 130 de grame, adica este de cat o portocala mica. Are trupul acoperti de par fin, numit lanugo, care functioneaza ca o hainuta care ii tine cald in uter. Copilul creste constat si se dezvolta de la o zi la alta. saptamana a 14 de sarcina este saptamana in cursul careia apar amprentele.

Haine noi

In saptamna a 15 de sarcina, a treia din cea de a patra luna de sarcina este foarte clar ce se intampla in interiorul tau. Pielea copilului este trasparenta si rosie ca urmare a retelei de vase de sange care se dezvolta. Saptamana este cea in care copilul are primele sale expresii faciale, o sa descopere degetul mare si capacitatea de a-l suge. Aceasta este saptmana in care este ideal sa faci un screening pentru identificarea sindromul Down si a altor probleme cromozomiale.  


 

Saptamana a 16-a de sarcina, ultima a lunii se termina cu un bebe de circa 12-13 centimetri si cantareste aproape 150 de grame. Saptamana a 16 de sarcina reduce la minimum riscul de avort spontan, iar 90 din sarcinile ajunse la aceasta varsta, se termina cu bine. In cursul unei eventuale ecografii medicul o sa identifice pozitia placentei, iar acest pas trecut drumul tau spre statutul de mama este liber. Totul este doar o chestiune de timp!

Sarcina usoara!

Afla totul despre a cincea luna de sarcina

sursa foto: webmd.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!