Sari la conținut

Travaliu traditional

Cea de-a treia etapa a travaliului este cea mai obositoare dintre toate. Contractiile ajung la o durata de 60 pana la 90 de secunde si apar la fiecare 2 sau 3 minute.

Mama le poate resimti chiar ca fiind continui si nu se poate relaxa deloc intre ele. Aceasta faza dureaza de obicei intre 20 de minute si o ora.

In aceste momente mama va simti probabil o presiune puternica in zona inferioara a spatelui si / sau in zona perineului.

Presiunea rectala, care poate fi insotita de impulsul de a impinge o pot face sa geama. Poate resimti o caldura intensa, insotita de transpiratie, sau o senzatie de raceala puternica insotita de tremuraturi, sau poate pendula intre cele doua.

Scurgerile de sange din vagin se vor intensifica pe masura ce tot mai multe capilare plesnesc in interiorul coului uterin, pot sa apara crampe ale picioarelor, care sunt reci si nesigure.

Pot sa apara stari de greata si / sau voma precum si o stare de somnolenta, deoarece oxigenul tinde sa fie folosit mai mult in zona travaliului decat in zona creierului.

Se poate instala o stare de oboseala puternica. Pe plan emotional se poate simti vulnerabila si coplesita. Se poate simti frustrata fiindca nu poata inca sa impinga, sau descurajata, dezorientata si nelinistita, in imposibilitate de a se relaxa sau concentra.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Elise

    Felicitari pentru articolul de mai sus: cel putin pentru mine descrie exact prin ce am trecut in faza respectiva a travaliului. Bine de stiut ca sa te pregatesti dinainte mental.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!