Sari la conținut

Unde pleacă burtica de gravidă, când pleacă peste noapte?

S-ar putea să ți se pară ciudat acest titlu sau... s-ar putea să nu! Dacă în primul trimestru de sarcină și tu te trezeai cu burtica vizibil mai mică decât o lăsai când adormeai, atunci cu siguranță înțelegi la ce ne referim.

Și asta pentru că mie, cel puțin, în primul trimestru de sarcină nu de puține ori mi s-a întâmplat să mă panichez dis de dimineață, pentru că burtica mea de graviduță, rotundă și înfloritoare cum o vedeam înainte să mă bag la somn, pur și simplu dispărea.

Și atunci am început să caut informații: e ceva normal? Dacă da, ce se întâmplă, de fapt?

Așa am aflat că nu este nimic anormal în această reacție care, cel puțin la prima vedere, pare paranormală. Iar explicația este următoare: în partea a doua a zilei, mușchii burticii obosesc să țină greutatea din interior, motiv pentru care se relaxează și, ca atare, dau senzația de lărgire. Dimineața, însă, după ore bune de odihnă în care nu a trebuit să depună prea multe eforturi, mușchii se simt din nou puternici și gata să facă față noii provocări, aceea de a ține bebelușului care se dezvoltă în interior. Numai că, ce să vezi?! Nu durează mult, obosesc și o iau de la capăt!

Mai mult, hormonul numit relaxină este resonsabil și de întinderea mușchilor în sarcină. Nivelul acestuia este mai ridicat după-amiază, lucru ce explică și mărirea burticii în a doua parte a zilei.

De asemenea, și numărul sarcinilor influențează dimensiunile burticii. Dacă ești deja la cel de-al doilea, al treilea copilaș, atunci cu siguranță vei vedea cum relaxina îți mărește burtica mult mai vizibil decât în cazul primei sarcini.

Așadar, dragi viitoare mămici, nu vă panicați! Fotografiați-vă burtica dimineața și seara și amuzați-vă prietenii care habar nu au despre aceste explicații! 

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!