Sari la conținut

Visele ciudate ale femeilor insarcinate

Femeile insarcinate spun ca incepand de la mijlocul perioadei de sarcina visele lor au devenit, uneori, foarte ciudate. Ce viseaza femeile insarcinate?

Ca toate cele ce se intampla in cursul sarcinii, primi responsabili sunt hormonii si asaltul lor asupra organismului si psihicului femeii. Exista o serie de vise specifice, pe care multe femei insarcinate le experimenteaza in cursul sarcinii.

O tema comuna este aceea a animalelor pui pe care femeia le considera, in vis, ca fiind "copilul". Medicii spun ca psihicul femeii este influentat de ecografii si de imaginile acestora. In cursul vietii intrauterine copilul "copiaza" imaginea unor alte mamifere.

O alta categorie de vise este acela cu momente inspaimantatoare. Unele vise sunt adevarate cosmaruri, dar rar este implicat viitorul copil. Visele de acest gen sunt refularile spaimelor nemarturisite ale viitoarelor mame, spaime legate de sarcina, sanatatea copilului si a ei.

Exista si vise frumoase. Unele dintre ele sunt reuniunea copiilor. Explicatia este simpla. Femeile insarcinate cauta si sunt dornice sa comunice despre sarcina, complicatii, au nevoie de un permanent schimb de detalii si de experiente cu alte femei care au fost insarcinate sau care sunt insarcinate. Supraincarcarea inconstientului duce la visele in care apar multi copii, printre care se afla si copilul lor. Interesant este ca femeile nu-si recunosc copilul propriu, in grupul respectiv, dar stiu ca acesta este acolo.

O alta categorie de vise traumatizante este acela in care femeile se vad in travaliu si sunt puse in situatia pierderii copilului, din cele mai stranii motive.

Visele nu au logica, dar femeile le traiesc extrem de intens. Mereu situatiile haotice din vis, legate de sarcina si de copil sunt eliberari ale tensiunilor subconstientului. Intensitatea trailor din timpul somnului este mare si din cauza hormonilor de sarcina. Una peste alta aceste vise de sarcina nu trebuie sa te influenteze in nici un fel. In cel mai bun caz amuza-te pe capacitatea speciala pe care o are creierul si pe asocierile bizare din timpul somnului.

Citeste si: Ce viseaza bebelusul

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!