Sari la conținut

După naștere: Musafirii nepoftiți şi comportamentul enervant

Este de înţeles, toată lumea vrea să te vadă pe tine şi vrea să vadă bebeluşul. Mai vrea să afle poveştile şi să se umple de magia unei noi vieţi. Aşa că, invariabil, vei avea vizite după naştere, de la familie şi prieteni. 

Deşi în general păstrarea legăturilor cu ceilalţi este recomandabilă atunci când devii mamă, trebuie să recunoaştem că vizitele după ce ai născut sunt deranjante. Uite câteva motive:

Îţi mănâncă ce ai prin frigider

Ştiu, nu sună bine, însă adevărul este că tu nu te poţi duce la cumpărături. Să ai ceva în frigider pentru tine este suficient de complicat. Nu mai este nevoie să mai vină şi alte persoane ca să îţi baţi capul cu ce le poţi servi.

Singura soluţie este să îşi aducă singuri, dacă vor să servească o gustare. Ba chiar ar fi recomandabil să îţi aducă şi ţie.

Strănută pe copil

Nu exagerez, pur şi simplu nu poţi să te opreşti să nu te apuce furia atunci când cineva strănută în preajma bebeluşului tău atât de mic. Toţi microbii aceia care se răspândesc în aer şi pe care tu nu îi poţi opri!

Când vezi aşa ceva nu te poţi abţine să nu te gândeşti dacă nu ar fi cazul să dai persoană pe uşă afară.

►Citește și Ce să interzici la vizitarea unui bebeluș

Tone de sfaturi

Chiar nu ai nevoie de aşa ceva, să vină cineva şi să îţi vorbească ca şi cum ar fi un geniu în creşterea copiilor. Să îţi spună cu un aer profesoral cum trebuie şi cum nu trebuie să faci lucruri. Eventual, să te mai şi sperie cu fel de fel de consecinţe negative dacă nu faci exact cum spune el.

Este toată ziua prin preajma voastră

Când ajungi acasă tot ce îţi doreşti este să fii lăsat un pic singur, să îţi revii după naştere, să îţi umpli bateriile cu un spaţiu plăcut după statul în spital, să înveţi cum să ai grijă de bebeluş. Aşa că le-ai spus tuturor că ţi-ar plăcea să îi vezi, însă peste câteva zile.

Nu toată lumea prinde însă mesajul. Unii sunt capabili să vină în vizită chiar din momentul în care ai pus piciorul în casă. Şi apoi să reapară, constant, când te aştepţi mai puţin.

►Citește și De ce să NU pui mănuși nou-născutului

 

Cei care se cred consultanţi în alăptare

Şi asta se întâmplă mai ales în cazul celor care au alăptat cândva. Probabil că li se atinge o coardă sensibilă, probabil că şi-ar dori, inconştient, să revină la acea perioadă.

Rezultatul este că sunt mult prea atenţi la ceea ce faci şi nu îşi pot reprima o privire critică. Pentru că ele ar fi făcut lucrurile altfel! Este un pic de gelozie la mijloc. 

Părerea mea? Ia-ţi câteva zile libere de la vizite, îţi va fi mai bine.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro