Sari la conținut

4 semne că ești un părinte imatur din punct de vedere emoțional

Maturitatea emoțională înseamnă să știi cum să-ți controlezi emoțiile, să îți asumi responsabilitatea pentru greșelile tale în loc să dai vina pe ceilalți și să accepți opiniile celorlalte persoane. Din păcate, a fi adult nu este egal cu a fi matur din punct de vedere emoțional și asta poate avea consecințe negative asupra educației pe care o oferi copiilor tăi.

Cum îți dai seama dacă ești sau nu un părinte imatur din punct de vedere emoțional? Iată 4 semne:

Ai grijă doar de nevoile fizice ale copilului

Părinții imaturi din punct de vedere emoțional se asigură că nevoile de bază ale copiilor lor sunt satisfăcute. Dacă îi oferi hrană copilului, o casă, îi asiguri educația și ai grijă de el când este bolnav, nu înseamnă că îi oferi sprijin emoțional. Când copilul este îngrijorat sau supărat de ceva, îi respingi aceste sentimente, pentru că nu înțelegi cum un copil căruia îi satisfaci toate nevoile de bază ar putea avea astfel de probleme.

Nu știi să-ți exprimi sentimentele

Când vine vorba de exprimarea emoțiilor profunde, părinții imaturi din punct de vedere emoțional nu se simt confortabili să facă asta. Este important ca un copil să știe că este iubit, însă părinții imaturi emoțional nu stau prea bine la capitolul acesta. Ar putea fi din cauza modului în care au fost crescuți ei înșiși și se tem să pară vulnerabili sau slabi dacă vor să se conecteze cu copilul lor la un nivel emoțional mai profund.

Te comporți copilărește

Deoarece părinții imaturi din punct de vedere emoțional nu știu cum să-și exprime emoțiile într-un mod sănătos, ar putea fi greu ca aceștia să identifice ce emoții îl încearcă pe cel mic. Părintele imatur emoțional s-ar putea aștepta ca micuțul lui să știe de ce trăiește anumite emoții și de ce are nevoie.

Comportamentul tău este instabil

Părinții imaturi emoțional sunt ușor influențabili de alte persoane sau de alți factori externi. Starea lor de spirit s-ar putea schimba rapid, precum și modul în care interacționează cu copilul lor. S-ar putea să fie foarte implicați în viața copilului lor pentru o anumită perioadă de timp și apoi să devină brusc dezinteresați și rezervați.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!