Sari la conținut

5 destinații din Europa perfecte pentru a fi vizitate împreună cu copilul

Pentru vacanțele împreună cu familia este indicat să-ți planifici din timp călătoria. Dacă încă nu v-ați hotărât unde să mergeți în următorul concediu, îți sugerăm câteva destinații europene numai bune de vizitat împreună cu prichindelul vostru.

Despre ce destinații este vorba?

Berlin, o destinație modernă cu multă distracție

Capitala Germaniei este un oraș impresionant, plin de viață, cu multe activități pentru familii. Este una dintre cele mai populare destinații europene de vizitat cu copiii, deoarece oferă tot felul de atracții:

 • Parcuri în aer liber: orașul are peste 2000 de spații verzi, cum ar fi Britzer Garten.
 • FEZ Family Center – Berlin: un loc de divertisment cu săli de concerte, cinematografe, parcuri, piscine și multe altele.
 • Muzee pentru copii: Unele dintre ele sunt Labirintul Kindermuseum, MACHmit!, Muzeul de Științe ale Naturii și magazinul-muzeu de ciocolată Bunte-Schokowelt.
 • Zone naturale pentru ieșiri în familie sau pentru sport, cum ar fi Großer Wannsee, Kleiner Wannsee și lacurile Müggelsee.

Danemarca, țara poveștilor pentru copii

Această mică țară din nordul Europei are multe locuri interesante de vizitat, împreună cu familia.

Începe în capitala Copenhaga, unde există un număr mare de parcuri și locuri de distracție pentru copii, precum Tivoli. Există spectacole în aer liber și concerte pe lângă diverse jocuri pentru copii. Apoi poți face un tur cultural și poți vedea Muzeul Danemarcei și Palatul Amalienborg, reședința oficială a familiei regale daneze, care are o zonă de grădină deschisă publicului.

Mai mult, în zona portuară din Copenhaga, poți merge cu copilul să vizitați sculptura Micii Sirene, care reprezintă personajul principal din povestea pentru copii a lui Hans Cristian Andersen.

Viena, o destinație uimitoare

Capitala Austriei nu apare de obicei ca prima opțiune atunci când cauți destinații europene de vizitat cu copii, dar este într-adevăr o alternativă minunată.

Ce poți vizita în Viena, cu copilul?

 • Zoom Kindermuseum, un muzeu interactiv unde cei mici pot avea experiențe diferite prin artă, știință și diverse expoziții tematice.
 • Muzeul pentru copii al Palatului Schönbrunn, unde cei mici se pot îmbrăca cu costume de epocă.
 • Parcul Prater, care are peste 200 de atracții pentru prichindei.

Paris, o destinație de neuitat pentru copii

Parcul Asterix și Disneyland sunt locurile obligatorii de vizitat, unde micuții se pot bucura de cele mai cunoscute personaje de desene animate.

Alte propuneri pentru cei mici sunt Parc de la Villette, care are locuri de joacă și o pădure fermecată, și Playmobil Fun-Park.

Dacă ești interesată de un tur cultural, multe muzee din Paris au zone în care oferă activități planificate pentru copii.

Atena, pentru ca cel mic să afle despre origini

Se spune că civilizația occidentală își are originea în Grecia și că Atena a fost centrul lumii, a cărei moștenire a durat secole. Îți poți învăța copilul acest lucru vizitând monumentele emblematice ale Acropolei, Agora și Templul lui Zeus.

Atena este o oportunitate grozavă de a te plimba cu familia. Există diferite puncte de interes, cum ar fi cartierul Monastiraki, Muzeul Benaki, Muzeul de Artă al Copiilor și Stadionul Panathinaikó, unde a avut loc prima ediție a Jocurilor Olimpice Moderne în 1896.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!