Sari la conținut

5 tipuri de locuri de muncă pentru mămicile care vor să lucreze de acasă

Pentru multe mămici, în special pentru cele cu copii mici, lucrul de acasă poate fi cel mai bun mod pentru a echilibra nevoia de venituri mai mari cu dorința de a petrece mai mult timp cu familia.

Dacă și tu ești o proaspătă mămică dornică să lucreze de acasă, iată 5 locuri de muncă pe care le poți avea:

Editor/ Scriitor

Scrisul este o alegere versatilă în carieră, care poate fi făcută ca și angajat la o companie, cât și ca freelancer.

Mulți scriitori care lucrează de acasă încep cu articole online pentru bloguri sau site-uri web. Ca și proaspătă mămică, dacă vrei să ai un astfel de loc de muncă, poți căuta job-uri care implică scrierea de articole pentru diferite reviste, articole cu știri locale sau editarea de articole. Pentru a reuși într-un astfel de loc de muncă trebuie să ai abilități de scriere, cercetare și editare, precum și o bună cunoaștere a gramaticii.

Deoarece astfel de locuri de muncă sunt pe termen scurt, va trebui să cauți continuu noi clienți pentru a-ți susține portofoliul. Chiar și așa, această instabilitate este compensată cu flexibilitate, deoarece majoritatea persoanelor care scriu și care lucrează de acasă își stabilesc propriul program, astfel încât să aibă timp și pentru muncă, dar și pentru a sta cu familia.

► Citește și: De ce se așteaptă ca femeile să muncească de parcă nu ar avea copii și să fie mame de parcă nu ar avea loc de muncă?

Transcriptor

Transcrierea necesită o precizie ridicată și cunoștințe puternice în gramatică. Persoanele care au un astfel de loc de muncă sunt plătiți după rândurile sau cuvintele tastate.

Dacă ești un dactilograf foarte experimentat, care a făcut deja transcriere profesională, te poți ocupa inclusiv de subtitrări.

Artist/ Artizan

A lucra ca artist sau artizan necesită echilibrarea talentului cu capacitatea de afaceri. Pentru mămicile care caută locuri de muncă pe care le pot desfășura de acasă, acesta le poate oferi creativitate, cât și o sursă de venit.

Unele locuri de muncă artistice la domiciliu pot necesita o diplomă în artă și multă experiență, dar există o mulțime de alte modalități de a câștiga bani de acasă, folosindu-ți talentul.

Profesor

Profesorii pot lua această experiență și o pot transforma într-o afacere de îndrumare, fie online, fie față în față (meditațiile).

Îngrijirea copiilor la domiciliu

Pentru o mamă cu copii mici, aceasta poate fi o extensie naturală a modului în care îți petreci deja ziua. Îngrijirea copiilor la domiciliu poate însemna conducerea unui centru de îngrijire la domiciliu cu mai mulți copii în plus față de al tău sau poate însemna îngrijirea copilului doar pentru unul sau doi alți copii dintr-o altă familie. În ambele cazuri, va trebui să ai experiență în îngrijirea copiilor, formare de prim-ajutor și crearea unui mediu sănătos, sigur și creativ pentru casă.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!