Sari la conținut

7 feluri simple, dar minunate, în care poți începe dimineața alături de copilul tău

Deșteptarea, spălatul pe dinți, echiparea de grădiniță sau de școală, pieptănatul, legatul șireturilor, pregătirea pachețelului, îmbrățișarea de “la revedere”… Stop! Simți că ai nevoie de o pauză? Iată 7 feluri simple, dar minunate, în care poți începe dimineța alături de copilul tău.

E adevărat că nu toți avem niște joburi ideale, care să-ți permită să-ți petreci dimineața acasă, împreună cu cei mici. Mai tot timpul suntem pe fugă iar pregătirea prichindeilor pentru grădiniță sau școală se desfășoară contra-cronometru, nu? De cele mai multe ori, într-o jumătate de oră trebuie să fii gata cu totul: trezit, spălat pe dinți, îmbrăcat, gustarea de dimineață, pachețelul de prânz, legat șireturi, pupici și îmbrățișări înainte de plecare... plus echiparea ta! Și plus traficul cu care te confrunți în drum spre serviciu...

Ce zici de o pauză? De o zi pe care să o începi așa cum vrei tu... pe îndelete! Și nu mă refer aici la diminețile din weekend, ci la o zi din timpul săptămânii. Ori îți iei liber, ori îți începi programul... la prânz. Merită să încerci acest experiment... măcar o dată la câteva luni.

Așadar, cum poți începe o zi alături de copilul tău? Iată 7 feluri simple, dar minunate, care te vor apropia și mai tare de prichindelul tău:

1.Transformă spălatul pe dinți într-un joc distractiv

Nu toți copiii se dau în vânt după spălatul pe dinți. Și nu toți respectă regula celor 2 minute de periaj. Așa că spălați-vă amândoi în același timp. Transformă totul într-un joc cu monștri, în care monștrii sunt posibilele carii, iar arma cavalerului… periuța de dinți!

2. Pregătiți împreună micul-dejun

Copiii sunt încântați să te ajute să pregătești micul-dejun. Iar dacă transformi omleta sau sandvișul într-o poveste... și mai bine! Decorați împreună farfuriile și lasă-l să vin cu propriile idei. Așa îi stârnești imaginația. Te poți inspira de aici.

3. Pachețelul de școală distractiv

Ați terminat cu micul-dejun și te pregătești să-i pui în ghiozdan pachetul pentru prânz? Lasă-l pe el să aleagă ce vrea să mănânce la prânz. Iar apoi transformă pachetul într-o nouă poveste! Taie sandvișul în diverse forme distractive și nu uita să folosești alimente sănătoase! În plus, poți să-i lași și un mesaj haios în cutie.

4. Yoga în... duet!

Dacă prichindelul tău începe programul de școală sau de grădiniță ceva mai târziu aveți suficient timp pentru o sesiune de yoga. În duet! Câteva exerciții de întindere, recomadate și copiilor, și un pic de meditație vă pot face dimineața mai... vioaie!


5. DJ… un pic de muzică, te rog!

Cu siguranță, o dimineață ploiasă poate fi “tratată” cu o muzică antrenantă, nu? Caută melodiile preferate ale copilului tău, eventual lasă-l pe el să facă playlist-ul pe YouTube. Sau stabilește tu niște cântece care să corespundă fiecărei etape. Mai precis, o melodie pentru deșteptare, una pentru periajul dinților, un alt cântec pentru sesiunea de îmbrăcat și așa mai departe.

6. Cu cățelul la plimbare!

Dacă ai un patruped, plimbarea de dimineață este un must have, indiferent dacă locuiești la bloc sau la curte. Și, pentru că tot trebuie să ieși să plimbi câinele, invită-ți și prichindelul să te însoțească, înainte de a pleca la școală. Astfel, puteți sta la povești despre ce urmează să se întâmple la ore, ce activități are în program și multe altele.

7. Jocuri de jucat în trafic

Dacă îți duci copilul la școală sau la grădiniță cu mașina, traficul te poate indispune într-o secundă, nu?! “Dar când ajungem?” “Dar m-am plicitisit. Vreau acasă” sunt doar câteva replici pe care le auzi în fiecare dimineață, mai ales dacă ai de parcurs o distanță considerabilă. Așa că apelează la jocuri de jucat în trafic: “Ghicește ce obiecte am văzut”, “Fazan”, “Adevăr sau minciună”, “Alb / Negru /Nu și Da”.

Tu cum îți începi diminețile alături de copilul tău?

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro