Sari la conținut

8 rezoluții cu blândețe, pentru toate mamele din lume

Ador rezoluțiile de început de an, pentru că sunt o oportunitate de a face schimbări, fie ele mici sau mari.

Rezoluțiile de la 20 de ani sunt total diferite cu rezoluțiile de când sunt mamă. Viața de mămică poate fi uneori grea, așa că este important să ne stabilim rezoluții, astfel încât să fim blânde cu noi însene.

Iată 8 rezoluții de luat în considerare, pentru anul care urmează să înceapă:

Pune-te și tu pe lista rezoluțiilor. Ai grijă de tine!

Rezoluția pentru anul 2023 este să mă pun și eu pe lista zilnică cu lucrurile pe care le am de făcut. Și, dacă se poate, chiar prima pe listă.
Pe măsură ce bifez mesele familiei, somnul copiilor, sănătatea micuților și timpul petrecut cu ei, vreau să țin cont și de mine. Vreau să mă întreb și eu: îmi e foame? Îmi e sete? Am nevoie să dorm o oră?

Mai puțin timp petrecut pe telefon

Cu toții ne dorim să stăm mai puțin pe telefon și să petrecem mai mult timp cu familia. Cu toate acestea, este dificil să punem în practică acest lucru. Anul acesta, vreau să stau mai puțin în fața ecranului. Unele aplicații chiar îți permit să setezi limite în ceea ce privește timpul petrecut pe telefon.

Acceptă că este ok dacă în casă este dezordine

Curăț mereu casa, spăl vasele și hainele familiei și imediat cum văd o jucărie care le aparține copiilor mei, o așez la locul ei. Nu este deloc deplasat dacă e puțină dezordine în casă, mai ales dacă ai copii.

Psihiatrul Alexandra Sacks, expert în tranziția de dezvoltare a femeilor la maternitate, spune că mamele cu experiență le transmit proaspetelor mămici următorul lucru: „Va trebui să vă simțiți confortabil cu dezordinea din casă (la propriu și la figurat).” Maternitatea scoate la iveală și propriile noastre sentimente de neliniște, furie, vinovăție, rușine și confuzie.

Joacă-te mai des și lasă grijile deoparte

Seara trecută, copilul meu se distra, jucându-se în zăpadă. M-am străduit să mă bucur că se distrează și că e fericit, dar mă tot gândeam că este ora de somn și, în curând, trebuie să-l conving să intre în casă. Acum, mi se pare că am ratat o oportunitate.

Renunță la perfecțiune

De multe ori, am simțit că eșuez ca mamă, pentru că nu am reușit să mă ridic la înălțimea standardelor atât de înalte. 

Autoarea Gretchen Rubin a spus: „Nu lăsa perfectul să fie dușmanul binelui”. Îmi voi aminti mai des aceste vorbe!

Tratează-ți corpul cu mai multă bunătate și blândețe

Aspectul fizic este o problemă cu care multe femei se luptă, atât în sarcină, cât și după naștere. Nu este de mirare că noi, mamele, ne uităm în oglindă și să ne criticăm corpurile, făcându-ne planuri de a face mai multă mișcare sau de a mânca mai puțin, pentru a obține corpul perfect.

O să-mi apreciez mai mult corpul și o să-i mulțumesc în fiecare zi pentru că este casa mea și pentru că m-a ajutat să-mi cresc copiii.

Lasă-ți spațiu în agendă și fii mai relaxată

Maternitatea este adesea caracterizată prin programele încărcate, transferul copiilor de la antrenamentul de fotbal la clasele de dans sau la o petrecere aniversară. Când am fost forțați să oprim toate acele activități din cauza pandemiei, mi-a plăcut programul nostru restrâns. Deși nu vreau să mă întorc la acea perioadă, mă gândesc des că poate că a fost, totuși, benefic faptul că am avut mai mult timp pentru noi și nu am mai fost nevoiți să alergăm dintr-un loc în altul.

Mai multă recunoștință

Mamă, nu auzi des asta, dar faci o treabă extraordinară! Sigur, aceste rezoluții te vor ajuta să devii mai bună, dar, așa cum ești acum, ești ceea ce trebuie! Chiar dacă ai țipat la copiii tăi astăzi, chiar dacă nu ai făcut duș de două zile, ești o mamă extraordinară. Ori de câte ori simțim că eșuăm, una dintre cele mai bune alegeri pe care le putem face, ca mame, este să ne iertăm, să ne ridicăm și să încercăm din nou.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!